IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които всяка жена трябва да носи в чантата си

12 май 2014 14 10

Топ 10 на предметите, които ще внесат ред в ситуации на хаос

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако сте от този тип жени, които винаги искат да бъдат подготвени за всяка ситуация, то тогава знаете, че дамската чанта е средство, което може да направи живота ви много по-лесен в определени моменти и че тя не е само скривалище за портмонето, очилата, ключовете, документите и телефона ви.

Все пак не ви съветваме да носите и половината си покъщнина в дамската чанта, защото тя ще стане прекалено тежка и разбъркана. По-добре запазете съдържанието ѝ леко и просто, но все пак си вземете следните 10 предмета, които могат да внесат ред в ситуации на хаос:

1. Червило

Дори да не сте почитателка на грима, поне едно червило в класически нюанс трябва да се мотае някъде из чантата ви. Винаги можете да изпаднете в ситуация, в която да ви се ще да изглеждате по-красива и по-нагласена. С червилото можете не само да подсилите цвета на устните си, но и да го използвате за руж (като го размажете добре на скулите си) или дори за сенки. В случай, че сутрин не разполагате с време да си сложите грим, то това червило ще ви свърши работа в колата – можете да си го сложите на някой светофар, докато шофирате на път за работа.

2. Скрити пари

Акцентът тук не е върху парите, а върху това, че те са скрити или заделени за спешни случаи. Тези пари могат да ви свършат добра работа, ако излезете например на среща с мъж, който реши, че не трябва да плаща цялата сметка сам. Разумно е да разполагате поне с 20 или 50 лева от тези парични средства и то те да не се намират в дебитна или кредитна карта, а да са в брой. Съхранявайте ги извън портфейла си, на най-скритото място в чантата си.

3. Тампон или дамска превръзка

Нека си го кажем, дами, майката природа винаги може да ни изненада неприятно, затова е добре да бъдем дискретно подготвени за подобна, но определено неловка ситуация.

4. Мокри кърпички

Независимо дали имате или нямате малки деца, мокрите бебешки кърпички могат да ви свършат работа в доста ситуации. Не само за дезинфекция на ръцете, но и за махане на грим, почистване на накапана дреха, почистване на бюрото, компютъра, таблото на колата и т. н.

5. Аспирин или друго болкоуспокояващо

Жените масово се оплакват от главоболие или коремни болки, така че е разумно да имате подобно лекарство някъде из чантата си. Ако се случи да изпитате такава болка, когато нямате възможност да отскочите до аптеката или няма кой да ви услужи с аналгетик, ще оцените нашия съвет по достойнство.

6. Химикалка

Наличието на химикалка в дамската чанта е по подразбиране важно и въпреки това много жени забравят за този предмет, но се сещат едва когато той им потрябва. В случай, че не носите химикалка или че носите, но тя се е оказала изхабена, можете да използвате по спешност молива си за вежди/очи/устни.

7. Лютив спрей

Живеем в несигурна епоха, в която престъпленията са част от поп културата на повечето общества. Ето защо всички жени трябва да носят някаква форма на защита в себе си и по-точно в дамската си чанта. Лютивият спрей е добър и разумен вариант. Това модерно „оръжие“ не е смъртоносно, но може да бъде доста ефективно, ако се сблъскате фронтално с някое наистина лошо момче.

8. Дезинфектант за ръце

Всеки път, когато сте в магазина за хранителни стоки и вземете кошницата/количката, която е била използвана много пъти и никога не е почиствана, се сещайте че сте прихванали милиони микроби от нея. Същото важи и за всички повърхности, които са за обществено ползване – дръжки и седалки в градския транспорт, копчета на банкомати и асансьори, пари и т. н. Добре е да можете да си дезинфекцирате ръцете след подобен контакт, особено по време на грипни епидемии.

9. Запалка или кибрит

Дори да не сте пушачка, пак може да имате нужда от запалително средство в дадени аварийни ситуации. Най-малкото може да се случи да ви спре тока и батерията на телефона ви да е паднала и да ви трябва светлина... Освен това можете да горите висящите конци от дрехите си, а може да ви се наложи да запалите огън в камината или за барбекюто!

Снимка: Victorinox

10. Швейцарско ножче

Сещате се за тези мултифункционални ножчета на марката Victorinox, нали? Този армейски инструмент е отличен и желан подарък не само за всеки мъж, но и за всяка жена. Дамските модели имат пинцета, клечка за зъби, ножичка, нож, отверка и пила – все неща, които могат да ви потрябват в ежедневието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
всяка жена трябва да има в чантата си пресерватив,а деловата-два!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
почти всичките ги нося! хахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар