IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свършено ли е с приятелството ви?

10 май 2014 07 31

Сигурните признаци, по които ще разберете, че сте с една приятелка по-малко

Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Булчински войни"; Снимка: outnow.ch

Истинското приятелство, както истинската любов, може да бъде едно от най-хубавите неща в човешкия живот. За съжаление, много от приятелствата са преходни и с годините човек постоянно губи и печели нови приятели.

Понякога обаче може да бъде трудно на хората да разберат кога едно тяхно приятелство върви към края си. Особено, ако става въпрос за много близък и обичан човек. Макар да искате да запазите някои хора завинаги до себе си, това просто не е възможно.

Причините за края на едно приятелство могат да бъдат различни, но в повечето случаи то просто е изживяло своя цикъл. Каквото и да е обяснението за краха на едни приятелски взаимоотношения, на човек може да му бъде трудно да приеме загубата. Много често той се заблуждава, че това е само временен мрачен период и отказва да осъзнае, че с приятелството му вече е свършено.

Ето и кои са сигурните знаци, че вече не трябва да наричате даден човек ваша „приятелка“:

1. Изглежда тя никога няма време да се видите или да си говорите.

Чувствате ли се така, сякаш сте изместени встрани? Един от най-явните признаци, че едно приятелство свършва, е когато хората не успяват да намират време един за друг. Или поне само единият от тях. Разбира се, всеки човек е зает, но той много добре може да разпределя времето си, стига да има желание.

2. Вече нямате нищо общо помежду си.

Това се случва много често в живота. Просто хората тръгват в различни посоки, започват да се интересуват от различни неща. Например едната от вас създава семейство и има деца, докато другата все още обикаля нощните клубове в търсене на истинската любов. Вашите приоритети и тези на приятелката ви вече са различни и промяната се е случила много постепенно и почти неусетно.

3. Лазите си взаимно по нервите.

Разбира се, нормално е понякога да ядосате своя приятелка или пък тя да ядоса вас. Но, ако усещате, че постоянно сте изнервени, когато сте с определена приятелка, то явно тя не ви влияе добре. Спомняте ли си какво ви харесваше в този човек? Можете ли да го откриете все още? Ако не, какъв е смисълът да измъчвате себе си?

4. Вие сте груби една с друга и често се критикувате.

Това е следващата фаза след раздразнението. Вече толкова ви е писнало една от друга, че си позволявате да се държите грубо и да си говорите с критичен тон. Отдавна го няма състраданието, разбирането и изслушването. Просто вие и/или тя винаги правите грешно нещата. Има ли смисъл да общувате с някой, който вече вижда само негативното у вас?

5. Вече не получавате покани.

Една от възможните причини за края на вашето приятелство е започването на ново такова. Може би в живота на вашата приятелка се е появил друг човек, който ви е изместил. Един от признаците, че това е така, е ако вече не получавате покани за различни дейности – от ходене на кино, до излизане в събота вечер или разходка в парка. В случай, че разбирате какво е правила вашата приятелка впоследствие и вече не сте част от случващото се, значи наистина с приятелството ви е свършено.

6. Вече не може да разчитате една на друга.

Имало е време, в което сте знаели, че вашата приятелка ще стане в три през нощта и ще тръгне към вас, ако имате нужда. Сега обаче това не е така. Вие не може да разчитате не само на нейната физическа, но и на нейната емоционална помощ. За нея като че ли вече не е важно какво се случва във вашия живот, което е сигурен знак, че на „приятелката“ ви просто вече не ѝ пука за вашето приятелство и за вас като личност.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Жените могат да бъдат приятелки, за съжаление се случва доста рядко. Но пък, нашата работа е да оценим този рядък дар
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Много интересно. За първи път чувам, че жените били приятелки. Може би така наричат изпълненото с интриги съвместно другаруване. Едно е важно да се знае,независимо мъж ли жена - разбираме в определен момент, че всъщност не са ни били приятели. При жените е много много по-често
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар