IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Фейсбук проваля живота ви

25 май 2014 12 22

Без да осъзнавате социалната мрежа потиска важни ваши качества и ви изолира от останалите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докато Фейсбук ни раздели... За хората, които прекарват по няколко часа на ден в социалната мрежа има по-голяма вероятност да се разведат, отколкото тези, които не я използват, се казва в ново изследване.

Причината може да се крие в това, че хората с незадоволителни връзки избягват половинките си като се ровят в онлайн пространството, твърдят специалисти.

И все пак не винете Марк Зукърбърг, ако любовният ви живот е помрачен от Фейсбук, Както се казва: Не оръжията убиват хора, а хората убиват хора. Така че провала на брака ви не може да бъде изцяло приписан на социалната мрежа. Ала тя влияе на личността и то невинаги по позитивен начин.

Ето и какво може да ви причини:

1. Отнема мотивацията да давате

„Лайкването“ на някакви организации и благотворителни каузи всъщност намалява значително шанса да дадете пари или да отделите време да помогнете в действителност на някоя кауза, се казва в ново изследване на университета в Колумбия. Харесвайки нещо онлайн, вие получавате някакво задоволство, че правите добро, а в действителност не правите нищо!

2. Скапва настроението ви

Колкото повече време висите във Фейсбук, толкова повече настроението ви се понижава, твърди австрийско изследване. Често завиждате на постовете и снимките на останалите и така единствено изпадате в самосъжаление и депресия.

3. Оглупявате

Ако се вторачите във Фейсбук в рамките на 5 минути, губите 15 % от шанса си да решите математическа задача. Това е така, защото профилът ви засяга вашето его и потиска мозъчната ви мотивация за постигане на цели, казва изследване на университета в Уисконсин.

4. Прави ви самотни

Постоянното ровене в профилите на приятелите ви повишава чувството за „социална невидимост“, твърди австралийско изследване. Това е така, защото вие просто наблюдавате своите приятели, но не общувате с всички тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 3 години )
Аз имам профил във фейсбук и го използвам колкото да видя важна информация и да си попиша с приятел. Ама аз лично не виждам смисъл да завиждам на някого във Фейсбук! Аз си харесвам снимките, защо трябва да се тормозя и напрягам заради чужди работи? Предпочитам да си гледам собствения живот!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
хайде, стига с тези оправдания! ако го нямаше фейсбук, всички щяхте да сте много по-умни, така ли?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
dj ( преди 9 години )
Ne za skupe ne sum suglasna . No za facebook I ostanalite mreji e samata istina
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Anonim ( преди 9 години )
5.Социалните мрежи са развъдник на всякакви злоупотреби.6.Социалните мрежи са инкубатор на глупост, фалш,тщеславие,лицемерие,завист,злоба и присмех.За това дори не е нужно някакви учени да са направили изследване. :-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Долу фейсбук! ( преди 9 години )
Истина е!От Фейсбук, скайп, Туитър и други подобни се затъпява много и всъщност нищо не ти дават, освен възможността да се поперчиш, че тоз или онзи политик, тази или онази актриса или певица "са ти в приятели", което е пълен олигофренизъм!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар