IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да бъдете очарователен събеседник

29 май 2014 13 20

...така че да запленявате хората по време на разговор

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Да бъдеш симпатичен човек може да бъде лесно, ако разбереш какво очакват хората от теб. Някои личности си имат вродена харизма и някак естествено стават симпатични на околните. На други им отнема повече усилие да се харесат, но все пак успяват да се научат как другите да ги приемат по-топло и радушно.

За да имате способността да очаровате хората, трябва като цяло да станете по-умел и интересен събеседник. Чаровните хора привличат и запазват вниманието на другите, точно с това че водят разговора по един интригуващ начин.

Ето и няколко съвета как да станете по-очарователен събеседник:

1. Не бъдете егоист. Когато говорите с някого, не говорете само за себе си или само за нещата, които знаете и обичате. Интересувайте се от темите, които са важни за другото лице. Хората обичат да говорят за неща, които се въртят около собствения им живот. Когато говорите с някого, го питайте за неговия ден, работа, семейство и т. н. Опитайте се да покажете искрен интерес и изслушвайте събеседника си. Така този човек ще бъде по-впечатлен от контакта с вас, а вероятно разговорът ще се окаже по-дълъг и по-смислен.

2. Усмихвайте се искрено. Усмивката (когато не е фалшива) е оръжието на щастливия човек, а щастието е заразно. Ако човек се държи начумерено или прекалено сериозно по време на разговора, той няма да може да създаде позитивна емоция у своя събеседник.

3. Чувствайте се удобно в собствената си кожа. Дори да не ви свърта на едно място, не потропвайте с краката си нервно. Отпуснете се и се опитайте да се почувствате комфортно, където и да сте. Така вашите вибрации ще накарат и събеседника ви да се чувства по-удобно във вашата компания.

4. Уверете се, че другите ви намират за позитивна личност. Когато разговаряте с някого, направете му един-два комплимента (било то за дрехите му или за работата му). По този начин той ще усети, че имате положителна нагласа към него. Дръжте се мило, искрено и приветливо и така този човек ще иска да прекара повече време с вас.

5. Водете разговора с ентусиазъм. Не само трябва да изслушвате своя събеседник, но и трябва да изглеждате заинтригуван от разговора като цяло и да искате детайли по темата. Никога не допускайте да изглеждате отегчен от разговора, защото така ще нараните чувствата на другия човек и определено няма да му станете симпатичен.

6. Правете контакт с очите. Ако искате да бъдете очарователен, харесван събеседник, трябва да гледате другия човек в очите и да му се усмихвате по време на разговора. С това ще покажете категорично, че имате интерес към този човек и той ще се почувства поласкан.

7. Дръжте се възпитано. Повече от ясно е, че няма да станете симпатичен на своя събеседник, ако говорите на висок глас и използвате груби думи и/или псувни. Опитайте се да водите разговора с тих, приятен тембър на гласа. Съсредоточете се повече и върху вашите жестове, те също трябва да показват добро възпитание и интерес към разговора.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )