IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 трика, които ще ви помогнат за по-добри решения

11 юли 2014 12 01

Излъжете мозъка си за добро!

Снимка: Freeimages.com

Снимка: Freeimages.com

Понякога да се доверявате на инстинктите си не е достатъчно – нужно е да преметнете мозъка си. Ето и три техники, които ще ви помогнат да го направите:

Когато взимате решения за връзката си – гледайте през погледа на трети човек

Като някой говори в трето лице (Мими е гладна!) е доста дразнещо, но би ви било в голяма полза, ако трябва да взимате важни решения в личен план.

В ново проучване, публикувано в Psychological Science, хората, които са се дистанцирали от ситуацията и са се попитали: „Защо тя се чувства по този начин?“, са се показали като по-наблюдателни и са се справили успешно с проблемите в личен план.

Следващия път, когато спорите с партньора си, погледнете на ситуацията от трето лице и анализирайте проблема и потенциалните решения.

Когато става въпрос за пари – избягвайте големите плащания на кредитната си карта

Не става въпрос да не връщате парите, които сте взели, а да си правите строги сметки и да внасяте постоянно суми за погасяване, преди да е пристигнало писмото в края на месеца. Проучване от 2011 г. показва, че колкото по-малко пари имате да връщате, толкова по-малко желание ще имате да харчите от кредитната си карта.

За размера на порцията – погледнете пак цвета на чинията си

Ако си падате по спагети с доматен сос, то гледайте да не вечеряте в червени чинии. Изследване, публикувано в „The Journal of Consumer Research, показва, че хората, които ядат в чинии с цвета на ястието им, са по-склонни да си слагат по-големи количества храна в тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
какво общо има размера на чинията с решенията?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар