IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се сдобрите с най-добрата си приятелка

16 юли 2014 11 20

Бъдете търпеливи и проявете разбиране

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Споровете с приятелки не са нещо ново. Някои са по-дребни, други се превръщат в мегаскандал. Често, когато емоциите вземат връх, може да си размените думи, за които после да съжалявате. И след като лошото вече е сторено, идва време за равносметка.

Ето и какво да направите, за да се сдобрите със своята най-добра приятелка след като сте имали драматичен скандал:

Идентифицирайте проблема

Помислете внимателно откъде е тръгнал целия спор и къде точно сте преминали границата. Анализът на ситуацията ще ви даде изходна точка за решението на проблема.

Поставете се на нейно място

Докато си мислите къде сте сбъркали, опитайте да си представите какво тя е почувствала и колко точно сте я наранили. Така ще ви бъде по-лесно да се извините и да забравите яда си, в случай, че таите такъв.

Направете първата крачка

Ако искате да спасите приятелството си, по-добре не чакайте тя да ви се обади първа. Хванете телефона и наберете номера ѝ. Дори да не ви вдигне, не се ядосвайте. Опитайте с текстово съобщение, в което я молите за среща или да ви се обади тя, когато е готова.

Дайте ѝ време

Има хора, които обичат да се дистанцират от скандала за известно време. Ако тя е от тях ѝ оставете ден-два, за да се успокои и тогава пробвайте да установите контакт.

Извинете се

Със сигурност и тя има някаква вина за случилото се помежду ви, но не е правилно да я нападате. Извинете се за своето поведение и покажете, че сте готови да простите и да започнете начисто.

Не се отказвайте от приятелството ви лесно

След всичко описано, тя може все още да се сърди. Не бързайте да късате всички връзки с нея. Дайте ѝ още време и опитайте пак. Изпратете ѝ някоя мила снимка във Фейсбук, или някоя, на която сте заедно в щастлив момент. Не си струва да захвърляте едно дългогодишно приятелство само заради ината и егото си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Жаки ( преди 6 години )
Жулиета ( преди 6 години )
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали как и и по какъв начин мога да се сдобря с моята колежка, приятелка ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Иляна ( преди 8 години )
Много е трудно да се здобря с моята приятелка
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
винаги трябва да се опитва да се поправят отношенията
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
понякога нямаме желание да опитаме отново - тогава, мисля, че всичко е свършило!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар