IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да излекувате любовната мъка на приятелката си

21 юли 2014 10 40

Първо ѝ покажете, че сте до нея и смятате да се борите с тъгата заедно

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Животът невинаги е шампанско и рози и понякога трябва да се изправим пред силна емоционална и физическа болка. Когато ви се случи, веднага търсите подкрепата на близки и приятели. Възможно е обаче и те да търсят вашата в тежък момент и тогава трябва да реагирате по най-добрия начин.

Ето и как да помогнете на приятелка, която изживява любовно разочарование:

Говорете

Често подценяваме силата на комуникацията. Но с мълчание нещата стават по-тежки за нея, тъй като тя ще задържа болката в себе си. Накарайте я да разкаже всичко, което ѝ тежи. Ако трябва да го разказва отново и отново, докато претръпне. А вие слушайте и не съдете!

Бъдете на нейно разположение

Повече от всичко вашата приятелка трябва да знае, че вие сте до нея. Това означава, че може да ви звъни във всеки един момент, когато се почувства зле и да преспива у вас, когато вечер се дави в сълзи.

Пазарувайте

За никого не е тайна, че момичетата обичат да пазаруват и това им действа успокояващо и разсейващо. Хващайте дружката си под ръка и бързо към най-близкия мол.

Гответе

Готвенето доказано гони стреса. Измислете си някакво сладко изкушение, пълно с шоколад, ванилия и банан, които съдържат полезни съставки, повишаващи настроението. Може да го полеете и с лек алкохол.

Заминете на почивка

Любовта се лекува от разстояние. Вашата приятелка ще се абстрахира по-добре от ситуацията, ако е по-далече от обекта, който я е наранил. Помислете си за някакво кратко пътешествие дори и за уикенда, където да разгледате нови неща, да се поглезите в някое спа или просто да мързелувате в леглото, но на непознато място.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

123 ( преди 9 години )
Няма как да излекуваш някой от нещо, докато самият той не желае да се излекува. Да си подкрепа, да помогнеш, да изслушаш - да, но да излекуваш... надали.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )