IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се превърнете в ранна птица

1 август 2014 08 50

Навиците, които ще ви помогнат да ставате по-лесно сутрин

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Имате проблеми със ставането сутрин? Когато спите до обяд нямате енергия през остатъка от деня? Всичко това е обратимо, трябва само да промените режима си.

Ето и какво да направите, за да спрете да „убивате“ деня си и да си върнете тонуса:

Създайте си режим за лягане

Тялото ви прави нещата по навик. Затова е необходимо да му програмирате час, в който то да заспива. Създавайки му този навик, вие ще му помогнете да се събужда по-лесно. Направете така че да имате 7-8 часа сън всяка нощ.


Зарежете уредите настрани

Телевизорът, телефонът и компютърът въздействат на мозъка възбуждащо. Трябва да му дадете шанс да си почине и да изключи. Затова час преди да си легнете, махнете настрани тези уреди. Заменете ги с книга и чаша мляко.

Оставете алкохола

Не вярвайте на твърдението, че като си пийнете и ще ви се доспи. Кофеинът и алкохолът могат сериозно да нарушат съня ви и да ви се наложи да будувате дълго. Може да пийнете чашка, но поне 2-3 часа преди да си легнете.

Уморете тялото

Физическата умора помага за истинския релакс след това. Самият ви организъм го изисква и това ще ви помогне да си лягате по-рано и да спите по-пълноценно. Тренирайте, но не непосредствено преди да си легнете, защото ще постигнете обратен ефект на превъзбуда.

Вземете си ранен душ

Колкото и да ви се спи на сутринта, един освежаващ душ веднага ще ви събуди.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Тези съвети са верни и полезни но се налага да се добави ,че трябва да се научите да ставате в едно и също време и то без да цепите минутата в желанието си още поне мъничко да поспите .Винаги си оставяйте достатъчно време на разположение след ставане..За да ставате в началото ще ви се наложи да ползвате сигнала за събуждане докато постепенно ще се събуждате малко преди него сами.Никога не се излежавайте а си наложете да станете и отидете до тоалетната .След облекчаване и хладен душ ще можете съвсем спокойно да си правите кафето и приготвяте закуската която не пропущайте .На закуска за калории и диети не трябва да се мисли особено ако чак по обед ще се подкрепите с ново ядене и то често доста ограничено.Хладния душ ще ви помогне и да заспите бързо вечер.По възможност вечеряйте възможно по-рано и леко и след 16 часа не пийте кафе и кола.Малко алкохол не вреди .Ако имате възможност кратка дрямка в ранния следобед след ядене не е грях но не прекалямайте защото вечерта ще страдате от безсъние а на сутринта трудно и мъчително ще станете.Никога не пропущайте възможноста за разходка на чист въздух но винаги имайте едно на ум по отношение на безопасноста при усамотяване дори и в уж спокойни райони.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар