IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които трябва да направите преди 30

17 август 2014 15 34

И какво може да научите за тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В средата на 20-те си години човек осъзнава, че времето до 30 ще се мине дори по-бързо, отколкото са минали тийнейджърските му години. С тази разлика, че на 17 човек винаги си мечтае да бъде „малко по-голям“, а на 27 години почти никой не иска да си представя какъв ли ще бъде 10 години по-късно.

Все още не е ясно кое най-много плаши хората и защо те приемат толкова зле идеята, че след някоя и друга година ще бъдат в отбора на 30+. Малко са хората, които решават да погледнат по-философски на нещата, защото в крайна сметка все още не са измислили начин, с помощта на който времето да върви в обратна посока.

Ако в момента вие се намирате в 20-те си години, значи трябва да направите две неща. Първо, да приемете, че всяка епоха (десетилетие) от живота ви си има своя чар и второ – да направите някои грешки, които да ви научат на някой и друг урок за живота.

Ето и какво ви е позволено, дори препоръчително да сгрешите:

1. Да се влюбите в грешния човек.

 Ако всичко беше като в приказките, досега вече щяхте да сте се омъжили. Няма нищо лошо да се влюбите в някой неподходящ човек, тъй като всяко преживяване ви дава някакви поуки. Разбирайки какво е грешно, по-лесно ще разпознаете правилното.

2. Да се напиете. 

Ако някога ще се напивате толкова много, че да не помните нищо и да не знаете как сте се прибрали, по-добре това да бъде, докато още сте по-млади. Нали не искате подобна случка да се разиграе, когато имате семейство, например?


3. Да се доверите на погрешни хора. 

Това, че някой се държи добре пред вас и говори хвалебствени думи по ваш адрес, не означава, че ще го прави и във ваше отсъствие. Приятелското разочарование, също както любовното, ви учи какво да търсите у хората и приятелите, и да не бъдете толкова наивни.

4. Да ви хванат, че лъжете.

Единствено вие сте си виновни за лошата ситуация, в която се намирате. Това ще ви научи, че дори лошата истина е по-добра от лъжата. Вече много по-внимателно ще обмисляте дали да бъдете честни или да прикривате нещо.

5. Да правите секс за една нощ.

Дори и нещата да не са се получили добре, поне ще знаете, че подобни еднодневни забавления не са за вас. Все пак ще остане споменът за смелостта, че сте направили подобно нещо.

6. Да похапвате нездравословна храна.

Ако ще го правите, нека бъде, докато вашият метаболизъм все още е по-бърз и това няма да се отрази толкова зле на визията ви. След 30 вече трябва да се замислите по-сериозно за своя хранителен режим.

7. Да пропускате съня.

Направете го сега, защото когато „пораснете“, сънят ви ще липсва само заради плачещите ви бебета. Така че възползвайте се от възможността да грабите от живота с пълни шепи... Няколко безсънни нощи са добра цена за незабравими спомени.

Снимка: Thinkstock

8. Да спите до много късно.

Е, това е другата крайност, която също ви е разрешена. Освен, ако не се превърнете в холивудска звезда, няма как да спите до късно, след като започнете работа като всички нормални хора.

9. Да приемете онази ужасна работа.

Това ще ви научи, че не парите трябва да са определящи, а това как се чувствате като цяло на работното си място.

10. Да не спестявате.

Докато сте на 20+, вие трябва да мислите и да се грижите само за себе си. Ето защо може да правите каквото поискате със своите пари. Дори и да ги пилеете до последната стотинка. Правете го сега, защото после, когато трябва да мислите за семейство, определено няма да може да живеете по този начин.

11. Да не слушате родителите си.

Приемете факта, че просто трябва да мине време, за да осъзнаете, че вашите родители може би са били прави за много неща. Това обаче е нещо, което не може да разберете, докато сте още много млади.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Това е за Хора от инкарнация тип Средна,добра статия за сметка на 99-те процента останали,насочени изцяло към тялото,говорете малко повече за Духът
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
определено съм съгласна! по-добре преди 30, отколкото след това!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар