IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се поглезите тази есен

29 септември 2014 09 19

Гледайте на този сезон като на възможност за много приятни неща

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото безвъзвратно изчезна, но това не бива да ви натъжава. Все пак всеки сезон има своите качества и есента не бива да бъде пренебрегвана. По-хладното време може да не е от най-приятните неща, но пък тези няколко месеца преди зимата са идеалната възможност да промените нещо в себе си и най-вече да помислите за своето душевно и физическо благосъстояние.

Ето и няколко идеи с какво да се поглезите, посрещайки есента:

1. Направете си разходка в парка.

Тъй като горещите летни дни вече са минало, спокойно може да излезете сред природата и да се разхождате, колкото пожелаете. Достатъчно е само да се облечете подходящо и да очертаете своя маршрут. Есенните окраски на природата са толкова красиви, че със сигурност ще се почувствате освежени и заредени след разходката.

2. Променете цвета на косата си.

В духа на промяната на сезоните, време е за промяна и във вашата визия. Какво по-лесно от смяна на цвета на косата или изпробването на някоя нова прическа? Всичко е във вашите ръце! Не забравяйте да се консултирате със специалист и все пак да щадите косата си.

3. Купете си нещо.

Есенни обувки, шал, нова чанта, палто и т. н. Направете си подарък и си купете нещо полезно, което да използвате през този сезон. Като на всеки човек, и на вас ще ви стане хубаво, когато се сдобиете с нова красива вещ. Заслужавате да поглезите себе си и да усъвършенствате визията си!

4. Сгответе нещо с чили.

Дори да не сте привърженици на много пикантните храни, малко чили винаги придава неустоим вкус на храната. Останете си някой дъждовен ден у дома и опитайте някоя рецепта с чили. Пикантните ястия ще ви нагорещят и ще забравите за ниските температури.

5. Четете навън.

Използвайте някой слънчев следобед и излезте да почетете навън. Порадвайте се на последните слънчеви лъчи, на красивите цветове сред природата и на спокойствието, което тя ви носи. Насладете се на оазиса, който ще може да повторите едва през пролетта.

6. Отдайте се на кино.

Когато светлата част на деня се скъси и навън е студено, какво по-приятно от това да се сгушите вкъщи на топло? Ако не сте фенове на телевизионни предавания, заложете на филми или сериали. Киното е една от магиите на съвременния свят, така че му се насладете. Без значение кой жанр филми харесвате, със сигурност има много, които не сте гледали и е време да поправите тази грешка.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари