IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хората, за които едва ли подозирате, че трябва да сте благодарни

6 декември 2014 11 01

Научете се да поглеждате на света по-положително

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "The Devil Wears Prada"; Снимка: outnow.ch

Обикновено около празници или при някакви извънредни ситуации, хората се сещат за личностите, на които трябва да бъдат благодарни. Най-често това са членовете на семейството и приятелите. Истината обаче е друга – има много други хора, които също заслужават вашата благодарност, тъй като заради тях вие сте това, което сте в момента.

Те са оказали голямо влияние върху вашата личност, независимо дали при споменаването на тяхното име ви обземат приятни или лоши спомени.

За да бъдете напълно наясно със себе си и да се чувствате щастливи, трябва да умеете да бъдете благодарни на всички хора, които са преминали през живота ви. Особено на тези:

1. Вашият бивш партньор.

Ако нещата с него не са приключили добре и все още сте му ядосани, вероятно изобщо не намирате смисъл в идеята да бъдете благодарни на човека, който ви е разбил сърцето. Но всички лоши неща в живота ви учат на нещо. Провалените връзки ви показват какво искате и не искате от един мъж, върху кои свои недостатъци трябва да поработите, на какви компромиси сте готови и много други полезни неща. Дори да се чувствате зле от края на последната си връзка или тази преди нея – погледнете на тях като на необходимите трудности, които са ви направили по-силни и бъдете благодарни за тях.

2. Вашите съквартирантки.

  Ако и вие сте от хората, които са напуснали родния си град, а може би родната си страна, за да учат – едва ли сте пропуснали емоцията да живеете с друг човек. В по-добрия случай сте съжителствали с някоя ваша приятелка, а в по-лошия – със съвсем непознато момиче. Независимо от това дали сте делили едно жилище с близък човек или с някой напълно непознат – вие трябва да сте благодарни на тези хора и на опита, който сте извлекли от живота си с тях. Животът с други хора ви учи да приемате различни типове личности, да умеете да се съобразявате, да браните позициите си и не на последно място – помага ви да осъзнаете, че е невъзможно да промените човек, ако той сам не пожелае да го направи.

3. Децата, за които сте се грижели.

Може би имате по-малка сестра или брат, братовчеди или племенници, за които се е налагало да се грижите понякога? Дори тогава да сте намирали това за досадно задължение, сега трябва да погледнете с други очи на него. Гледането на по-малко дете ви прави по-отговорни, което ще ви помогне да бъдете по-добри родители в бъдеще. Освен това „сблъсъкът“ с по-малко дете и грижите за него ви дисциплинират, което е едно прекрасно качество, за което си струва да бъдете благодарни.

4. Първият ви шеф.

Независимо дали сте го харесвали или не – това е човекът, който ви е помогнал да разберете какво искате и какво не желаете да правите в работен план. Ако сте имали късмет, вероятно първият ви шеф е бил страхотен и ви е научил на много неща, за които трябва да му бъдете благодарни. Обикновено първата сериозна работа полага основите на всяко бъдещо професионално развитие.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Апостол Апостолов ( преди 9 години )
Трябва да сме благодарни най- вече на партията и правителството, което ни води към светли бъднини!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар