IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погрижете се за косата си докато бременеете

4 януари 2007 15 14

По време на бременността косата, както и цялото ви тяло, се променя. Можете да овладеете промените и да бъдете най-красивата бъдеща мама

Погрижете се за косата си докато бременеете

Бабите съветват още преди забременяването косата да се подстриже късо, защото през деветте месеца косопадът ще се засили.

Същите баби смятат и че подстригването по време на бременността ще "отреже" ума на малкото човече и то няма да бъде умно.

Ще се осмелим да опровергаем бабите.

По време на бременността косата наистина може да се увреди, най-често заради недостиг на основни хранителни вещества.

Може също и да се подобри и да я видите по-прекрасна от когато и да e било заради високото ниво на естроген.

Какъвто и  да е вашият случай, не трябва да пренебрегвате грижата за косата си.

Подхранване

Един или два пъти седмично слагайте подхранваща маска. Направете и лек масаж на кожата на главата, така ще подобрите кръвообращението и ще помогнете на маската да попие по-добре.

Подстригване

Един път месечно можете да ходите на фризьор, за да обере връхчетата или да освежи прическата ви. Косата ви ще стане по-жизнена, а и самочувствието ви ще се подобри.

Избягвайте боядисването на косата. Оцветителите и окислителите могат да предизвикат алергична реакция, дори да не сте имали такава преди да забременеете, и да навредите на бебето.

Сега е моментът да се порадвате на естествения си цвят.

Хранене

Здравословният хранителен режим, който ние ви препоръчваме горещо да спазвате, за да расте бебето във вас здраво, ще помогне и на вас да изглеждате по-добре.

Достатъчни количества витамини и минерали можете да получите чрез балансирано хранене и, ако лекарят ви прецени, ще включите в менюто си хранителни добавки.

КоментариКоментари