IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се придържате към новогодишните си цели

13 януари 2015 11 45

С тефтер и химикалка само напред!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По традиция с идването на всяка година хората масово си поставят цели, които да подобрят здравето и живота им. Идеята е чудесна, но малцина успяват да ги изпълнят и по-скоро забравят какво са си обещали.

Макар мотивацията в началото да е силна, животът ни завърта и намираме куп оправдания да се откажем от целите си. Ако обаче искате да останете верни на намеренията, можете да си помогнете по следния начин:

Не се разпилявайте

В миг на ентусиазъм може и да си поставите 100 цели, но шансът да ги изпълните е нулев. Насочете промяната към важни и градивни неща и все пак бъдете реалисти.

Не повтаряйте миналото

Ако започнете да повтаряте целите от предишни години, само ще се обезверите и ядосате в даден момент, тъй като щом досега не сте ги постигнали, вероятно няма да го направите и този път.

Създайте мини цели

За да изпълните една цел, ще ви бъде по-лесно да я разбиете на по-малки парчета, които може да са различни етапи към реализирането ѝ. Така ще имате ясен план и по-лесно ще вървите към крайния резултат.

Обърнете внимание на резултатите

Постоянно анализирайте как изпълнението на една конкретна цел ще подобри живота ви, за да подхранвате мотивацията си.

Не следвайте тълпата

Когато обмисляте целите си, насочете ги изцяло към себе си и не се подвеждайте по това какво ще правят другите.

Осигурете си подкрепа

Когато се бориш сам, винаги е трудно. Споделете с най-близките си какво искате да промените, за да може да получите тяхната подкрепа и надъхване, когато положението стане напечено.

Записвайте си

Водете си записки докъде прогресирате със „списъка“. Ще изпитате невероятно удовлетворение след всяка зачеркната цел от него.

Възнаграждавайте се

Наградата е изключително важен аспект след всяко усилие. Поглезете се след всяка ваша победа и съберете сили, за да вървите напред.

Допуснете провала

Има голям шанс да не успеете да изпълните всичките си цели, но това не трябва да ви обезкуражава или спира. Важното е, че сте работили по въпроса и самият факт вече е едно стъпало напред в успеха и промяната в живота ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари