IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да НЕ саботирате деня си

15 февруари 2015 10 29

Няколко съвета, които ще ви бъдат полезни

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Понякога човек се превръща в най-големия си враг. Дори да не ви се иска или да не го признавате изобщо – в много случаи можехте да спасите деня и настроението си, вместо да ги разваляте. Защото, както се казва – вие не може да влияете на неприятните неща около себе си, но можете да повлияете на начина, по който те ви се отразяват.

Няколко прости начина могат да ви гарантират, че вече няма да саботирате сами своя ден. Всичко, от което се нуждаете, е малко фина настройка в отдел „нагласа“! Както и да прочетете следващите няколко съвета:

1. Бъдете организирани

Това е едно от първите неща, които ви гарантират, че няма да провалите останалите часове от деня си. Всяка сутрин правете списък с нещата, които имате да свършите, както и ги подреждайте по приоритети. По този начин винаги ще бъдете застраховани, че най-важното е свършено. Не се паникьосвайте, ако дадена работа ви остане за следващия ден.

2. Хранете се правилно

Колкото и странно да ви се струва – една добра закуска също е вид гаранция, че няма да съсипете деня си. Закуската с високо съдържание на протеини означава, че вие ще имате достатъчно енергия да започнете деня си по правилния начин.

3. Изберете си добро настроение и останете с него

Всяка сутрин имате избор. Можете да започнете деня си позитивно или негативно настроени. Опитайте се да не се влияете от негативните настроения на хората около вас, а да запазите духа си приповдигнат.

4. Не се засягайте лесно

Това е особено трудно изпълнимо от хора, които са по-слаби и уязвими. Но колкото и да ви се струва невъзможно да не се влияете от другите хора и техните грешки спрямо вас, просто се опитайте да не се вдълбавате прекалено много в нещата. Спрете да се вглеждате в дреболиите, защото ще изпуснете наистина важните неща!

5. Кажете „сбогом“ на миналото и не се притеснявайте за бъдещето

Живейте сега, защото пропуснатите моменти никой няма да ви ги върне. Спрете да се тормозите за нещата от отминалите дни, защото така или иначе не може да се върнете назад във времето и да ги коригирате. Редовните притеснения за бъдещето също са доста стресиращи и ви пречат да се отпуснете, да се насладите на сладостта на всеки настоящ ден.

6. Започнете деня си правилно

Вместо да се мръщите на алармата, когато се събудите, се усмихнете. На себе си, на новия ден, на новите шансове и предизвикателства. След това отделете няколко минути, в които да се настаните на някое тихо и удобно място. Затворете очите си, дишайте дълбоко и се отпуснете. Съзнанието ви има нужда само от няколко минути, за да се подготви за деня.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари