IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да бъдете по-богати следващия месец

8 април 2015 07 40

Икономиите, които няма да нарушат комфортния ви лайфстайл

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Живеем в тежки времена и често се налага да опрем до някои икономии. Ако финансите ви не са в добро състояние се налага да вземете спешни мерки. Уви, никой не иска да се лишава от удобния си лайфстайл и затова е много трудно човек да вземе решение какво да отреже от живота си, когато е притиснат.

Замислете се обаче какво е от „жизнена необходимост“ за оцеляването ви и на какво може да намерите лесна алтернатива.

Ето и 5 идеи:

1. Откажете се от кабелната тв/сателита

Достатъчно е да имате интернет, за да запълните вечерите, в които нямате какво друго да правите. Почти всички канали могат да се гледат „на живо“ онлайн, а чрез торентите ще си сваляте безплатно най-новите филми.

2. Сменете плана на телефона си

Ако отидете в офиса на мобилния си оператор със сигурност ще намерите по-добра оферта. Може да започнете с премахването на интернета от мобилния си план. Все пак вкъщи имате WiFi, както и в офиса и на повечето места, които обичайно посещавате.

3. Ходете пеша до офиса

Това, разбира се, важи за тези от вас, чиято работа не е на другия край на града. Направете си сметка колко харчите месечно за бензин/газ/дизел и колко бихте харчили за градски транспорт. Най-добре е да ходите пеша, особено сега, когато времето се затопля.

4. Носете си храна в офиса

Вместо да давате „грешни“ пари за обяд, може да си спретнете един сандвич у дома, който ще ви излезе поне тройно по-евтино. Разнообразявайте със супа/салата или каквото остане от предната вечер.

5. Разредете нощните излизания и заложете на домашните партита

Социалните контакти са важни, но пък едно излизане в нощно заведение изпразва джоба ви средно с между 50 и 100 лв. Ако живеете сами, може да каните приятели у дома, като всеки от тях трябва да носи по нещо. Още по-добре: Може да пиете спокойно, защото леглото е на една ръка разстояние!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

evelina.tsitini ( преди 9 години )
Много хора и тези екстри не могат да си ги позволят .....ох ! Какво остава да се откажат от тях ?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Пропуснали сте най-важния начин: Фотосинтезирайте.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Много добри съвети, бих добавил също, не ходете на фитнес , а си приспособете уреди у дома и пътувайте без пари в градския транспорт когато е възможно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар