IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето жени вярват, че са по-хубави от най-добрата си приятелка

5 юли 2015 10 00

Реална ли е самооценката им?

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всяка жена трябва да вярва, че е хубава. Самочувствието е важно не само за начина, по който живеем живота си, а и за това как ни приемат другите. И изглежда дамите нямат проблем в тази насока.

Ново изследване показва, че 64 % от жените са убедени, че са по-хубави от своите най-добри приятелки. То е направено от мобилното приложение за срещи с нови хора Skout и в него са взели участие 3,306 души.

Грешно ли е да бъдем толкова самоуверени?

Лесен отговор на този въпрос няма. Психоложката Кели Тонели от Калифорния сподели, че като цяло жените имат реална преценка за това как изглеждат техните приятелки, но тази за тяхната собствена визия е леко преувеличена. Това по всяка вероятност се дължи на факта, че представителките на нежния пол отдавна са формирали представата за себе си. По тази причина те смятат, че изглеждат по-млади, по-стегнати и по-привлекателни за другия пол, защото в главата им са запечатани „кадри“ от времената, в които наистина са били такива.

Понякога представата и реалността се сблъскват, когато гледаме свои настоящи снимки, ала първоначалното разочарование от разликите бързо е заличено от желанието ни да се фокусираме върху хубавите си черти и предимства.

При мъжете резултатите са малко по-различни. 52 % смятат, че изглеждат по-добре от най-добрия си приятел.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари