IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезен татко – част II

19 март 2007 11 26

Много често бащите се чувстват отхвърлени и съвсем „встрани“ от бебешките истории. А не трябва. Виж как да бъдеш баща (и половинка) на място

Полезен татко – част II

Последните седмици от бременността вече са зад гърба ви – да, да, и на двама ви, защото знаем, че и на теб не ти е лесно, не само на нея.

Важният ден, Денят, в който жена ти получава контракции и трябва да отидете в родилното, е един от най-важните, най-емоционалните, най-истеричните, най-смешните и изобщо "най"-дните в целия ви живот.

И за да не се суетиш като обезумял между входната врата, спалнята, колата, да се връщаш да си обуваш обувките или да тръгваш за родилното без нея, ето няколко съвета за това как да си баща на място.

Тръгването за родилния дом

Не забравяй, че твоето спокойствие е изключително важно за нея. Тя трябва да знае, че има да мисли само за едно дете – това, което е на път, а не за две...

Твоята роля

Тъй като раждането може да започне във всеки момент от деня, телефонът ти трябва да е непрекъснато под ръка.

Колкото и да са важни професионалните разговори, те винаги могат да бъдат прекъснати, ако става дума за толкова важно събитие.

Какво можеш да правиш:

Да я успокоиш. Повечето жени, съвсем естествено, се притесняват страшно много преди началото на раждането.

След това всичко им минава, но за сега този момент е далече. Кажи й, че си до нея, че може да разчита на теб и й говори за идващото бебе.

Да помогнеш за багажа. Обикновено от родилния дом дават списък с необходимите неща, така че провери дали всичко е в сака.

Ако ти ще караш, не забравяй да вземеш ключовете за колата и да се обадите на лекаря, който трябва да помага за раждането.


В случай, че нямате кола, се обадете в болницата за линейка или в таксиметровата компания. Хубаво е телефоните им да стоят на видно място, защото като нищо могат да ти изхвръкнат от главата.

Какво трябва да вземеш ти

Освен багажа за родилното, не е лошо да помислиш и за теб, все пак те чакат няколко часа стоене в болницата. Можеш да си вземеш няколко зърнените десертчета, нещо за пиене, мобилния телефон, къде без него, фотоапаратът.

Време е да...

Тръгвате за болницата, ако контракциите са през десет минути.


Трета част

КоментариКоментари