IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които силните жени искат да знаете

27 октомври 2015 07 00

Не оставайте с грешно впечатление за тази „порода“ дами

Анджелина Джоли е пример за силна жена; Кадър от филма "The Tourist" - Снимка: outnow.ch

Анджелина Джоли е пример за силна жена; Кадър от филма "The Tourist" - Снимка: outnow.ch

Да бъдеш жена и същевременно силна не е лесно. На силната личност често се гледа като на нещо, което не е присъщо за нежния пол. Все пак мъжете са определени като „силния пол“. Факт е обаче, че в днешно време все повече жени са силни колкото мъжете, а понякога – и повече от някои от тях.

Въпреки това има много грешни схващания по отношение на силните жени. Хората често възприемат тяхната увереност и вътрешна сила като самонадеяност, а това не е вярно. По тази причина силните жени искат да изяснят някои неща. Ето ги и тях:

Понякога те са уязвими и това е нормално за тях

Макар жените с по-силен характер да имат „дебела кожа“, това не ги прави недосегаеми. Напротив – те допускат до себе си само тези, които са преценили, че заслужават. Това се налага, защото и тези дами, като всички останали хора, чувстват същата болка и разочарование.

Те искат да намерят любовта

Силните жени са щастливи, дори когато са необвързани, но това не означава, че не желаят да намерят партньор в живота. Силните жени имат собствена кариера и амбиции, знаят да се справят с трудностите сами, но въпреки това имат нужда от любов. Както всички други.

Те все още имат много да учат

Силните жени са научили много за живота, но не се заблуждават, че вече знаят всичко. Те са наясно, че „пълният комплект знания“ е само един мираж. Все пак всички продължаваме да се учим до края на живота си.

Те не са студени, те са внимателни

Само защото силните жени не показват емоциите си безразсъдно, това не означава, че те нямат такива. Тези жени са преминали през много възходи и падения през живота си, ето защо са се научили да бъдат внимателни и предпазливи.

Кадър от филма „The Tourist“; Снимка: outnow.ch

Те имат мечти

И когато искат да осъществят някоя своя цел, силните жени дават всичко от себе си това да се случи. Не спират да мечтаят за нови и нови неща, когато реализират някои от мечтите си. Те знаят, че човек трябва да се бори за всичко, което желае от живота си.

Те не са безстрашни, те са смели

Силните жени знаят, че съществува риск да се провалят, но смелостта ги тласка напред. Те са наясно, че е по-добре да се провалят, отколкото цял живот да съжаляват за някоя пропусната възможност. Освен това силните жени винаги преценяват опасността и ако тя е голяма – просто се оттеглят, изчаквайки по-добра възможност.

Не всички са се родили силни, някои от тях са се създали такива

Вътрешната сила невинаги идва естествено. Понякога тя е резултат от много странични фактори. Не всички силни жени са се родили такива, на част от тях е помогнал животът и по-скоро неговите уроци.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Мара Силната ( преди 8 години )
До Анонимен и BlueИ двамата сте прави! Това, което описвате и двамата е еквивалент за силна жена, но разберете, има най-различни хора и оставете жената сама да решава как да бъде жена!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мара Силната ( преди 8 години )
До Анонимен и BlueИ двамата сте прави! Това, което описвате и двамата е еквивалент за силна жена, но разберете, има най-различни хора и оставете жената сама да решава как да бъде жена!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Blue ( преди 8 години )
До Анонимен: Защо? Защото не ти изнася това, което казвам? Естествено, че ако някоя истина не ти изнася - ще искаш човекът, който я казва, да се "скрие някъде". Вземи да прочетеш още веднъж статията, има какво да вземеш от нея. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
Blue ( преди 8 години )
До Анонимен: Това, което описа, не са "истински силните" жени, а глупавите жени, които не вярват в себе си и нямат смелост да се стремят към по-добър живот. Това са жени, недооценени от мъжете си, които са ги оставили сами да се оправят с трудностите и не им пука нито за тях, нито за създадените от тях деца. Това са жалките жени, които нямат себеуважение и те са опасни като мислене, тъй като могат да възпитат така и новото поколение. Истински силните жени могат да са по кориците на списанията и няма да им пука кой им цъка с език неодобрително. Истински силните жени няма да работят "във вредни условия за жалки пари", защото знаят, че децата им имат нужда както от средства, така и от здрава майка. А обикновено до истински силните жени се подвизават и достойните мъже, които ги оценяват, уважават и третират човешки. Може би истински силните жени започват от това, което описа и се научават как да се борят - но по-нататък имат развитие. Те ще започнат от "вредни условия за жалки пари", но ще стигнат до "шефските кресла" и от тях ще помогнат на много други с благотворителност, с осигуряване на работни места и пр. А най-вече ще искат нещо по-добро за децата си!"... с годините стават все по-малко а няма кой да ги замести ." Това е така защото в света има развитие и всяко ново поколение е по-мъдро от предишното. Принципите се променят, ценностите - също. Новите поколения жени не се задоволяват със съществуване, а искат живот. ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар