IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с грубияните

25 октомври 2015 08 30

Не отвръщайте на агресията с агресия

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За повечето от нас е огромно предизвикателство да общуват с груби хора. Въпреки това ни се случва да се сблъскваме с такива личности. Това може да са непознати, колеги, мениджъри, бизнес сътрудници, клиенти и други.

В някои случаи не можем да избегнем този контакт, но и не можем да си позволим лукса да се държим агресивно, да повишаваме тон или да губим самообладание.

Ако сте добър човек по натура, няма да ви е присъщо да реагирате с лошо, дори и да ви предизвикват. Може би това не е справедливо и сигурно след подобен случай ще се разочаровате от себе си, но такъв е животът!

Пригответе се да си взаимодействате с грубияните очи в очи, следвайки тези четири съвета:

1. Продължете да се държите добре и непринудено.

Да, сериозно. Това е нещо, което ще ви донесе повече точки, а и после няма да съжалявате. Дори някой да се държи лошо и агресивно с вас, опитайте се да не му казвате груби неща – без значение колко сте ядосани. Задръжте гнева си, особено ако конфронтацията е в службата ви – така ще изглеждате по-голям професионалист и ще спечелите уважението на другите.

2. Не го приемайте твърде лично.

Понякога грубите хора изкарват своето раздразнение върху „невинни жертви“, като по този начин ги разстройват. Първо се замислете защо този човек се кара с вас и дали проблемът не се крие на друго място. Може грубянинът да преминава през труден период в личния си живот и да е изнервен, без да има негативна нагласа към вас.

3. Реагирайте с агресия, само ако е необходимо. Иначе се въздържайте.

Ако усещате, че ситуацията предполага и вие да реагирате с леден тон – направете го. Това е, ако човекът отсреща напълно прекрачи границата на приемливото поведение. Бъдете готови обаче после да си понесете последствията. Вашата агресия ще ви постави в лоша светлина.

4. Не очаквайте грубото им поведение да се промени.

Някои хора просто обичат да се държат грубо и арогантно, може би без да съзнават колко зле изглеждат отстрани. Вероятно те не са наясно, че с това поведение стават противни на околните. Осъзнайте, че не можете да промените този тип хора. Ако шефът ви е грубиянинът във вашия живот, то не се надявайте изведнъж той да стане мил и дружелюбен. Не се чувствайте зле от този факт и не се опитвайте да се променяте – това няма да е здравословно за вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )