IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 неща, които не трябва да правите пред кучето си

9 февруари 2016 13 20

Не го превръщайте във враг на вашите приятели и любимия човек

Снимка: Tialoto.bg

Снимка: Tialoto.bg

Кучето може да е най-добрият ви приятел, но и с него има граници, които не трябва да прекрачвате. Ако досега не сте правили секс пред домашния си питомец, защо решихте да го правите свидетел на любовните ви активности сега?

Ето и 4 неща, които не е хубаво да правите пред своя любимец, освен ако не искате да отгледате малък дявол у дома!

1. Да се борите с него

Много хора се боричкат с кучетата си в процеса на игра. Така обаче учите четириногия си приятел на агресия и че подобно поведение е допустимо, твърди Майкъл Боу, треньор на кучета от Хюстън.

Кучето не разбира кога това е игра и може да ви се нахвърли изненадващо или на някой от гостите ви, тъй като вече сте му показали, че това е забавно.

2. Да спорите с гаджето

Когато сте разстроени, кучето ви също е разтроено, твърди Боу. Ако не е свикнало да ви вижда ядосан и крещящ, в подобен момент, то ще започне да лае, да скача и може да се нахвърли върху партньорката ви. Възможно е и да започне да асоциира агресивното ви настроение с нея и от тук нататък тя да влезе в „черния му списък“.

3. Да купонясвате с другарите си

Ако вашият питомец е свикнал да прекарва времето си с вас тихо и спокойно, банда подпийнали мъжаги, които крещят и ръкомахат може да му нанесе тежки травми.

„Много животни се скатават уплашено в ъгъла или бързат да напуснат стаята. Други обаче реагират агресивно и започват да хапят натрапниците“, обясни Боу.

4. Да вкарате нов човек в леглото

Ако правите нещо дълго време, кучето ви ще свикне с него. В случай, че спите с него на едно легло, не очаквайте да реагира добронамерено, когато в него влезе секси мацка, с която искате да прекарате нощта.

Точно обратното! Четириногият ви приятел вече счита леглото за своя територия, а нея за нарушител, който трябва да бъде изгонен веднага.

Да не говорим, че звуците може да го уплашат и да отключат още по-силна агресия у него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари