IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да повдигнете духа си, когато сте тъжни

11 септември 2016 12 00

Вижте 8 съвета

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всички имаме дни и дори периоди, в които се чувстваме тъжни, уморени и отчаяни и ни е трудно да се отърсим от лошите мисли. Без значение каква е причината за нашето минорно настроение, има как да се развеселим „насила“.

Няма никакъв смисъл да се оставяте на депресията. Ето няколко съвета как да прогоните тъгата бързо:

1. Изгледайте любимия си филм/сериал/комедийно шоу

Гледането на хубав филм или весело предаване може да ви накара да се почувствате по-добре и да забравите за негативните си емоции от деня. Смехът наистина е лек срещу лошото настроение, така че се насладете на някоя хубава комедия или токшоу.

2. Изпийте чаша чай

Този лек определено помага на британците да се справят с мрачното си настроение. Дори да не обичате чай, една чаша ще затопли душата ви (и буквално, и преносно).

3. Подремнете или четете книга/списание

Много хора се „изключват“ от стреса и негативните емоции чрез лека дрямка на дивана, като прелистят любимото си списание или прочетат няколко страници от увлекателна книга.

4. Отидете на разходка

Ако се чувствате тъжни и разстроени, излезте от дома си, поемете си дълбоко въздух и се разходете в някой парк, така че да усетите допира с природата. Не спирайте да се движите по време на разходката като се опитвате да се наслаждавате на заобикалящата ви среда.

5. Пуснете си любимата ви музика и пейте на глас

Една от силите на хубавата музика е, че ни въздейства емоционално и може да ни накара да се отърсим от стреса и тъгата. Най-добре си пуснете силна музика (в колата, например) и запейте от сърце.

6. Отдайте се на пазаруване

Пазаруването и дори разходката по магазините действа разтоварващо на жените. Особено ако си купите и нещо хубаво, със сигурност ще повдигнете духа си поне малко. Струва си да опитате!

7. Поиграйте си с домашния си любимец

Меките, пухкави животни със сладки личица могат да разнежат и най-тъжната душа. Погалете своето куче или коте, поиграйте си с него и ще видите, че ще станете по-малко тревожни.

8. Поканете най-добрия си приятел на гости

Обадете се на първия човек, за когото се сетите, че би могъл да ви оправи настроението – приятел, съсед, майка, баба, брат или сестра. Достатъчно е да поговорите с позитивна личност, която да ви разсее от проблемите ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари