IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 шокиращи характеристики на супер интелигентните хора

25 ноември 2016 13 30

Научно доказани истини

Марк Зукърбърг; Снимка: Facebook

Марк Зукърбърг; Снимка: Facebook

Има хора, които са много по-умни от други. Понякога нивата на особено висока интелигентност не са очевидни, но според учените това е съвкупност от умения на мозъка да възприема повече информация, да притежава капацитет за логика, разбиране, самосъзнание, творчество и т. н.

Предполага се, че високоинтелигентните хора са и по-високообразовани. Смята се, че те имат потенциал да се справят с трудните математически проблеми и да създават устройства, с които да обогатят света.

Но в действителност, някои от характеристиките на високата интелигентност не са особено позитивни, твърдят изследователите.

Ето и 7 шокиращи черти на супер интелигентните хора, които не са за завиждане:

1. Те често страдат от психични заболявания

Във филма „Красив ум“ главният герой е брилянтен математик, но има шизофрения. Връзката между психичното заболяване и интелигентността е висока, твърдят изследователите. Много талантливи умове в историята – като Едгар Алън По, Джаксън Полък и Ейми Уайнхаус са имали биполярно разстройство. Често твърде интелигентните хора развиват различни мании.

2. Те употребяват ругатни

Много супер-интелигентни хора ругаят, кълнат и псуват. В много по-голяма степен от по-малко умните си връстници, например.

3. Те поемат рискове

Според скорошно финландско проучване лицата, които са отворени към нови предизвикателства и които не се страхуват да поемат рискове са по-интелигентни. Изследването установява, че хората, които вземат по-рискови решения по време на изпитания, имат повече бяло мозъчно вещество.

4. Те са мързеливи

Според едно проучване от Университета във Флорида умните хора са по-мързеливи, защото мозъкът им непрекъснато работи и те имат нужда от повече физическа почивка.

5. Те са склонни към безпокойство

Едно проучване на „SUNY Downstate Medical Center“ в Ню Йорк откри, че хората с тревожност имат по-високи нива на I.Q. (коефициент на интелигентност) отколкото тези, които не страдат от тревожност. Те постоянно се притесняват и все обмислят различни резултати за ситуациите, в които попадат. Освен това тези хора имат критично и абстрактно мислене.

6. Те обичат котки

Изследователи от Университета Карол са установили, че любителите на котки се справят по-добре на тестовете за интелигентност, отколкото любителите на кучета.

7. Те често са атеисти

Според 35 научни изследвания хората, които притежават по-натуралистичен възглед за света като цяло са склонни да бъдат по-интелигентни от хората, които са религиозни.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

аз ( преди 7 години )
Аз пък обожавам котки и не вярвам в измислени и не доказани неща... тоест съм атеист!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
сериозно!!! ( преди 7 години )
Ако се имат предвид американците, може така да си се определят. При тях , ако някой знае кой е Шекспир, не го приемат за полицай, защото е прекалено интелигентен и вместо да стреля или да бие, може и да си помисли дали това е начинът.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Супер интелегентен ( преди 7 години )
Притежавам всичките седем признака,но най-вече номер 4-голям мързел съм!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 7 години )
Не мисля че умните хора са атеисти,но всеки има право на избор.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар