IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да организирате живота си?

5 септември 2017 11 40

10 навика на организираните хора  

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Някои хора намират комфорт в хаоса, но повечето успели личности и то не само в професионален план, споделят, че имат дисциплина и изградени навици, които им помагат да вървят напред.

Дори по душа да се бунтувате срещу реда , той може да ви бъде много полезен.

Ето и 10 неща, които организираните хора правят, за да държат живота си в ред:

1. Записвайте си

Има толкова много неща, които трябва да помните и не е изненадващо, че половината ви убягват. Помненето няма да ви направи по-умни или организирани. Имате таблети, смартфонии класическата хартия. Много по-лесно и практично е да записвате важните неща – рождени дни, ангажименти, списъци с покупки и т.н.

2. Правете си графици и поставете краен срок

Организираните хора не губят време. Те имат планирани задачи и краен срок и това им помага да останат фокусирани върху важните неща.

3. Не отлагайте

Колкото повече отлагате, толкова по-трудно ще ви бъде да свършите въпросното нещо. Това не е опция.

4. Дайте „дом" на всичко важно

Дръжте под ръка винаги важните неща! Има толкова онлайн пространства за съхранение, така че да имате бърз достъп до информацията във всеки един момент.

5. Реорганизирайте

Не се притеснявайте да пренареждате графиците и списъците си със задачи. Винаги има какво да се допълни, махне и оптимизира.

6. Дръжте наоколо само важни неща

Излишните вещи водят до хаос. Те могат да ви объркат, да загубят времето ви (в търсене на важното) и да ви разсейват.

7. Намерете място на излишното

След като сте отсели какво не ви е нужно, отделете пространство, за да го сортирате. Не е нужно да изхвърляте въпросните вещи, но нека не ви се пречкат.

8. Не бързайте да заменяте

Разчистили сте място след премахването на ненужните вещи, не ги заменяйте с нови! Вижте си списъка, купувайте само, каквото е необходимо.

9. Делегирайте

Вие сте доста заети, имате крайни срокове, куп задачи и ако искате всичко да върви гладко и да си изпълните графика, трябва да се научите да делегирате. Има и други компетентни хора, които ще се справят успешно с част от задълженията ви.

10. Работете усилено

Успехът идва при тези, които се трудят. След като сте си създали план и сте облекчили задълженията си, делегирайки ги на други, можете да се фокусирате върху важните цели и да вложите енергията си в тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари