Обувките на висок ток са красиви и често неудобни. И все пак това не ви спира да ги обувате отново и отново. Този тип обувки често се захабяват бързо заради тънкия ток и острия връх, предразполагащ към ожулване. Не забравяйте да полагате специални грижи за тях. Ето и базовите „правила“.

1. Дайте им почивка

Високите токчета не са всекидневна обувка. Давайте им почивка (стъпалата ви също се нуждаят от нея), за да издържат по-дълго време в добра форма.

2. Никога не шофирайте с токчета

Шофирането на токове е сигурен начин да повредите обувките си и вероятно да провокирате пътнотранспортно произшествие. Натискът на петите може да доведе до счупване или охлузване на тока.

3. Винаги почиствайте обувките си

Грижете се всеки ден за вашите обувки, полирайте ги, лъскайте ги и ги подсушавайте добре, за да не задържат влага. Използвайте меки материи и подходящи продукти за материала, от който са направени.

4. Не допускайте да се вмиришат

Дори да поддържате перфектна хигиена на стъпалата ви, това не означава, че обувките ви няма да замиришат в даден момент. Може да неутрализирате миризмата със сода за хляб, която ще абсорбира влагата и мръсотията. Оставете да преседи и след това с кърпа внимателно забършете. Има и специални дезодоранти за обувки.

5. Дръжте ги в шкаф за обувки

За да запазите обувките си в перфектно състояние, трябва да ги изолирате от влага, слънчева светлина и мръсотия. Може да ги опаковате в специални найлони, да ги затворите в кутия и да ги приберете в шкафа за обувки.