IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превърнете готвенето в удоволствие

1 март 2018 09 30

С тези съвети

Снимка: Istock

Снимка: Istock

За много жени готвенето е досадно задължение, което правят с голямо нежелание и липса на въображение. Много често домашната храна е заменена с пица или китайско. То обаче далеч не е толкова питателно или полезно. Има трикове, които ще ви помогнат да заобичате готвенето и дори ще ви мотивират да бъдете по-добри в него. Опитайте това:

1. Запазете цвета

За да запазите цвета на зелените зеленчуци, прибавете малко захар, докато готвите. Това не само ще направи ястието по-привлекателно, но и ще го подслади леко.

2. Точното количество сол

Тревожите се, че сте пресолили манджата? сложете един нарязан картоф или малко топче тесто в чинията за 15-20 минути и ще постигнете желания вкус.

3. Добре сварен ориз

Ако оризът е преварен, трябва само да отворите капака на тенджерата и да го покриете с памучен плат за 10-15 минути. Допълнителната вода, която оризът ще отдели под формата на пара, ще се абсорбира от кърпата.

4. Размекнат сладолед

За да избегнете втвърдяването на сладолед във фризера, поставете го в затваряща се пластмасова торба. Това ще го запази от замразяване.

5. Карфиол

Докато готвите карфиол, добавете 2-4 чаени лъжици мляко, което ще запази естествения цвят на карфиола непокътнат.

6. По-бързо сварени картофи

Ако трябва бързо да сварите картофите, добавете малко масло към тях. Това намалява времето на варене наполовина.

7. Банан вместо яйце

Ако сте вегетарианци и ви е трудно да печете без яйце, използвайте банан. Според експертите половин банан се равнява на 1 яйце.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари