IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво разкрива за вас начинът ви на ходене

15 септември 2018 10 45

Характерът ви се отразява в стъпките ви

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дребните неща издават много за самите хора. Позата, невербалната комуникация... дори начинът ви на ходене може да разкрие информация за вашата личност. Причината е, че това са все неща, които правите подсъзнателно и следователно не са изманипулирани. Имайте предвид, че по-подготвените и начетени хора, взимат под внимание тези неща и ви преценяват по тях.

Какво издава маниерът ви на ходене:

Тези, които ходят бързо

Ако някой ходи бързо, това по всяка вероятност означава, че закъснява за някъде. Но хората, които вървят бързо без значение дали бързат за някъде или вървят по червения килим, просто кипят от енергия. Те могат да бъдат определени като уверени, куражлии, решителни. Този тип хора обикновено вършат нещата на високи обороти и очакват другите да се съобразяват с тях. Често те са двигателната сила на големи компании или в семейството.

Тези, които ходят бавно

Тези хора обикновено гледат на живота с лек непукизъм. Те са много спокойни и лежерни... и изненадващо по-податливи на инциденти спрямо първата група.

Вървящите тихо

Хората, които ходят тихо и плахо, са срамежливи и имат ниско самочувствие. Често не само походката, но и позата им издава, че са плахи – те изглеждат прегърбени и дори гласът им е по-слаб и някак смирен. Често тези хора са съветвани да увеличат темпото на придвижване, за да изглеждат по-самоуверени.

Спъващите се

Има хора, които често се препъват, когато вървят. И това не е от бързане, а от припряност. Тези хора по характер са избухливи, постоянно гневни и лесно се изнервят, което ги кара да бъдат невнимателни и да прилагат излишна сила във всяко свое действие, включително и ходенето.

Вървенето и здравословното състояние

Ходенето разкрива не само неща за характера ви, но и за вашето здраве. Прекалено ситните стъпки биха могли да индикират, че някой страда от болестта на Паркинсон, тъй като тя засяга двигателните способности на човек. Хората, които вървят с леко прегънати колене, могат да страдат от ревматоиден артрит.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари