IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Детокс от социалните медии

7 октомври 2018 15 15

Триковете, които ще ви помогнат да се откъснете от Facebook/Instagram

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има дни, в които социалните мрежи тотално превземат живота ни. Макар ровенето в тях да е почти неосъзнат навик, постоянното следене на акаунтите онлайн не е особено полезно. Все пак сме хора и често се повлияваме от съвсем дребни неща (като един пост), които могат да променят настроението ни, деня ни и дори да ни подтикнат да вземем токсични решения. По тази причина почивката от социалните мрежи е силно пожелателна дори само за ден. Ето и как да я осъществите:

Установете проблема

Решението на всеки проблем (пристрастяване) се случва, след като вече сте установили наличието му. Ако забелязвате, че сте пристрастени към социалните мрежи и ги проверявате буквално на всеки 15-20 минути се опитайте умишлено да се въздържате, удължавайки тези периоди от време.

Дръжте телефона си максимално далече

Дори когато сте на работа, прибирайте телефона си извън обсега на очите си – в някой шкаф или в чантата. Със сигурност трябва да го чувате, когато звъни, но ако го виждате постоянно, ще се изкушавате и ще събуждате зависимостта си.

Разтоварете телефона си

Може би е време да направите малко разчистване и да намалите съдържанието в телефона си. Със сигурност имате доста приложения, които можете да изтриете и които само излишно задържат вниманието ви върху телефона.

Планирайте активности, изключващи телефона ви

Колкото по-заети сте, толкова по-рядко ще си ровите в телефона. Добро решение е да планирате различни активности, които ще ви държат заети и далече от мобилните устройства.

Вземете си старомодна аларма

Добро извинение да ровите в телефона си от ранни зори е алармата. Но кого лъжете? Има и старомодни аларми, които можете да ползвате и така няма да разчитате на телефона си.

Намерете си съмишленици

Всичко е много по-лесно, ако имате съмишленици и подкрепа. Намерете други пристрастени, които искат да се детоксикират и заедно планирайте деня си, за да се наблюдавате и поправяте, ако залитнете в грешната посока. Телефонът ви не ви е гадже! Не го оставяйте на масата, когато ядете. Не го дръжте над главата си, когато си лягате и не се къпете с него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари