IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 топсъвета от богатите как да пестите

24 декември 2018 13 00

Успешни знаменитости разкриха как са направили състоянието си

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Доли Партън замразява остатъците от храната си. Сара Джесика Паркър облича децата си с дрехи от приятелки, а Уорън Бъфет – един от най-богатите мъже на планетата – плаща в заведения за бързо хранене с купони.

Това не са просто някакви странности от страна на звездите, а навици, които им помагат да останат богати.

Ето и какви уроци по пестене можете да научите от тях.

1. Живейте под възможностите си

Уорън Бъфет живее в един и същи дом от 50-те години на миналия век. За него той платил около 30 000 долара и макар в момента да може да си купи остров с имение в него, няма никакво намерение да се мести.

2. Купувайте на едро

Американският бизнесмен и инвеститор Марк Кюбан неотдавна посъветва пред камерата на Vanity Fair зрителите да пазаруват мащабно. Той обясни, че ако човек има възможности, по-добре да купи паста за зъби в голям размер еднократно, която да му стигне за години, вместо да си взима тубичка всяка седмица.

3. Инвестирайте в разумно возило

Не очаквайте да видите Марк Зукърбърг във Ферари. Според Business Insider основателят на Facebook предпочита да кара стария си Volkswagen GTI. Причината – вози добре и гори далеч по-малко от червения звяр. Да не говорим, че поддръжката му е стотици пъти по-евтина.

4. Летете в икономична класа

Не само, че е по-забавно, но и далеч по-евтино. Пример за това е основателят на IKEA Ингвар Кампрад. Той вярва, че не е задължително да правиш нещо, само защото можеш да си го позволиш. Първа класа определено си има предимства, но стигаш до крайната дестинация толкова бързо, колкото и седейки в икономичната.

5. Купони

Няма нищо срамно да пазаруваш с купони, дори да можеш да си позволиш да плащаш кеш. Актрисата Кристен Бел го прави и въобще не се притеснява какво мислят останалите за това. Финансовата стабилност и просперитет не са свързани само с големи доходи. Трябват и добри навици и практични решения.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари