IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-важните планети в астрологията

21 ноември 2018 15 00

Всичко зависи от тяхното влияние

Снимка:istockphoto.com

Снимка:istockphoto.com

Според астрологията планетите съдържат цялата сила на космоса и чрез нея влияят активно върху живота ни. Те ни дават сила, те ни показват смисъла на живота, те ни насочват в дадена посока, и в романтичен, и в професионален план.

Тяхното влияние невинаги е толкова магическо и вълнуващо. Всъщност някои планети могат да ни донесат огромни загуби, трудности и болка. Никога не забравяйте, че планетите са като богове и богини на Вселената, чиято крайна цел е да ни помогне да реализираме пълния си потенциал, но и да ни подтикне да израснем духовно.

Тези планети, които ни сблъскват с най-много препятствия по пътя ни и които имат най-дълбоко въздействие върху живота ни са Сатурн, Уран и Плутон.

Въпреки че всички планети имат своите положителни и негативни страни, споменатите три планети съдържат заплашителна интензивност, когато сме под влиянието на техните транзити. В такива периоди често ни се случват непредсказуеми неща, преживяваме емоционални проблеми, кризи и т. н. Понякога ни се струва, че лошият ни период никога няма да свърши и все пак с времето нещата се разсейват, а ние оставаме с усещането, че сме станали по-силни и по-мъдри след трудностите.

Ето и какво е влиянието на тези мощни планети в живота ни:

Сатурн: планетата на кармата и дисциплината

Мислете за Сатурн като за строг и авторитарен баща. Той е с нас от момента, в който сме се родили, показвайки ни последствията от вземането на лоши решения. Той ни поставя граници, които ни предпазват от главозамайване. Сатурн ни учи, че усилията и енергията, които инвестираме в нещо, винаги се отплащат. Той ни учи, че мързелът е самоунищожителен. Той ни сблъсква със загуби, но ни показва, че упоритата работа и дисциплината пораждат успех в дългосрочен план.

На Сатурн му отнема около 29 години и половина, за да направи пълен кръг около Слънцето и в този период той е наш учител, който ни води към зрелостта ни. След тези 29 години Сатурн се връща в позицията, в която се е намирал към момента на нашето раждане. Първото завръщане на Сатурн се случва, когато сме на възраст между 27 и 30 години. В този етап сме принудени да решим дали сме готови наистина за живота на възрастни.

Уран: планетата на радикалните и неочаквани промени

Мислете за Уран като за тайнственото лошо момче, което е откраднало сърцето ви (и е избягало с него). Той е неспокоен дух, който обича да нарушава правилата и обикновените неща го плашат повече от всичко на света. Астрологически казано, Уран има ярко и революционно виждане за бъдещето. Тази планета не се страхува да руши стари традиции, когато иска да се прояви. За съжаление, Уран е много непокорен.

В наталната ни карта Уран показва какво ни прави толкова уникален човек и подчертава къде можем да създаваме красиви и прогресивни промени. Уран обаче, разкрива и областта от живота ни, в която трябва да преживеем най-много нестабилност. Ако Уран се намира в дома на взаимоотношенията (7-ми дом) той ще ни създава проблеми с търпението и ангажираността, които трябва да проявяваме, ако искаме стабилна връзка. Ако той се намира във втори дом – домът на парите, възможно е да преживеем много върхове и сривове във финансов план.

Плутон: планетата на смъртта и прераждането

Мислете за Плутон като за палач. Вярно, че звучи ужасно, но все пак духовно казано, досегът ни със смъртта е най-дълбоката промяна, през която някога ще преминем. Смъртта (и в буквален, и в преносен смисъл) безспорно е краят, но и началото на нещо ново, нещо, което тепърва трябва да разберем.

В астрологията Плутон носи най-трансформиращата метаморфоза за всички ни. Той понякога ни довежда до ръба, взима страха ни, но и ни вдъхва истинска сила. Той разкрива тайните ни, които отчаяно искаме да скрием. Той ни носи загуби, но чрез болката ни издига духовно. В наталната ни карта Плутон разкрива областите от живота ни (според дома, в който той се намира), в които имаме най-голяма, но и най-мрачна власт. Това са областите от живота ни, в които имаме дълбоки тайни, които могат да се окажат разрушителни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари