IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 стъпки: Как да подобрите самочувствието си?

25 август 2019 14 00

Какво да направите, за да се почувствате по-добре

Снимка: Pixabay

Самочувствието е важно нещо, което ви позволява не само вътрешно да се чувствате добре, но и да изглеждате и да се представяте по-добре пред останалите. Доста хора страдат от ниско самочувствие и трябва да работят по въпроса как да го подобрят. Това веднага ще се отрази положително на живота им и ще им помогне да се представят по-добре при изпълнението на всякакви задачи – и лични, и професионални.

Като за начало…

Спрете да се сравнявате с другите

Сравнението с другите е бич, който може лесно да подкопае самочувствието ви и да ви накара да се чувствате по-нищожни, по-онеправдани, дори недооценени и каръци. В момента, в който проумеете, че вие държите контрола над живота си и можете да го направите, такъв какъвто искате, ще се почувствате по-добре. Сравнението с другите ви изпълва с много негативни чувства, които само ще ви ядат от вътре. По-добре да си ги спестите и да гледате по-позитивно над живота си.

Погрижете се за тялото си

Всяка грижа за тялото ви се отразява добре и на самочувствието ви. Когато човек работи върху себе си, за да подобри визията си, това му носи позитивни емоции, кара го да се чувства по-красив, по-важен, по-конкурентно способен и не на последно място да се харесва и обича повече.

Бъдете толерантни към себе си

Хората сме най-големите си критици. Самокритиката обаче може да бъде деградираща. Бъдете мили и по-толерантни към себе си. Дайте си време за всичко. Идентифицирайте проблемите си и нещата, които ме харесвате и си създайте план/програма, по която да работите и да се подобрят нещата. И разбира се, бъдете търпеливи – промените не стават за час или за ден.

Обичайте се

Научете се да се обичате. Ако вие самите не се харесвате и цените, как очаквате другите да го правят? Работете върху това да идентифицирате положителните си черти и се почувствате важни. Всеки човек има постижения, има неща, с които да се гордее. Ако трябва извадете своите и ги напишете на лист, четете си ги всеки ден на глас. Вярвайте им, вярвайте в себе си

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари