IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 трика, с които пазарувате по-умно и харчите по-малко

27 юни 2019 08 00

Помислете за бюджета си и не го надскачайте ненужно

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Обичате ли да пазарувате? А как това се отразява на бюджета ви? В случай, че не знаете къде е бутонът „СТОП“ е време да вземете спешни мерки, за да овладеете своята мания за пазаруване. Започнете с тези съвети:

Носете токчета

Токчетата не са особено удобни за шопинг маратон, което е в ползва на финансите ви. Ако се уморите бързо, няма да обикаляте много и да харчите излишно

Не пазарувайте, когато сте разстроени

Емоционалното пазаруване е нещо, което трудно се контролира и води до много изхарчени пари и ненужни покупки. Неписан закон е да не пазарувате, когато сте разстроени или ядосани, защото тогава не мислите трезво и сте ръководени от емоцията.

Напълнете портмонето с нови банкноти

Усещането да държиш чисто нови банкноти е страхотно. Някак си ти става жал да ги харчиш. Заредете портмонето с нови банкноти.

Изчислявайте разходите

Дръжте телефона си под ръка и пресмятайте какво сте си купили. Друго си е да виждате постоянно крайната цифра на изхарчени пари за деня, която ще ви накара да се фокусирате върху наистина необходимото.

Оставете картите у дома

Когато пазарувате с карта, по-трудно следите парите и не усещате къде каква сума давате. Плащайки с кеш, виждате колко пари отиват за вашите покупки.

Разходете се преди да стигнете касата

Понякога пазарувате импулсивно, така че винаги си давайте достатъчно време преди да стигнете до касата.

Зарежете количката за пазар

Ако сте взели количка или кошница, подсъзнателно имате желание да я напълните. По-удобно и лесно е да слагате продукти в нея, отколкото да ги носите в ръце. Все пак имате 2 ръце и ще ги напълните по-бързо и с по-малко неща.

Не пазарувайте на гладен стомах

Ако пазарувате на гладно, харчите повече пари, тъй като желанието ви за храна се трансформира в желание за нещо. Затова хапвайте преди да отидете на разходка из мола.

Онлайн съвет

Ако сте човек, който обича да пазарува онлайн, по-добре на запазвайте детайлите на кредитната си карта. Така при всяко влизане ще се налага да попълвате отново данни, което ще ви даде време да помислите отново имате ли нужда от съответната покупка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари