IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина, по които обиждате приятелка за теглото й

11 август 2019 08 00

Понякога без дори да подозирате

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Теглото на една жена е много сензитивна тема дори между приятелки. Никоя дама не би искала да чуе или да ѝ бъде намекнато, че е качила някое кило или е пълна. И все пак, дори да го правите несъзнателно, понякога засягате своя близка дружка на тема килограми.

Вижте в какви ситуации тя може да се почувства зле от думите ви, дори да не са насочени директно към нея.

Говорите за теглото си

Нерядко коментираме собственото си тегло. В позитивен или негативен аспект, думите ни имат отношение и към другите около нас. Жените постоянно се сравняват и дори да се хвалите за собственото си постижение в посока отслабване, вашата приятелка може да се почувства комплексирана или да се вторачи в собственото си тяло и да се почувства зле, заради това, че нейното тяло не прилича на вашето.

Давате съвети за хранене без да ви ги искат

Хубаво е, че подкрепяте приятелката си да се храни по-здравословно. Но вашата подкрепа трябва да е относно нейните решения. Ако тя ви смята за по-опитна и поиска съвета ви относно режима си, дайте ѝ го. Но не си налагайте мнението. Не ѝ давайте акъл, ако не го иска, защото така сякаш индиректно казвате, че не прави нещата правилно и само ще посеете допълнително съмнение в собствената ѝ преценка и резултата.

Твърдите, че слаб=красив

Всеки човек е красив. Красотата не е само форма на тялото и изказвания от сорта на: „Слабите жени са красиви“ е напълно погрешно и обидно. Особено ако приятелката ви няма моделски форми. Така индиректно вие я обиждате и ѝ казвате, че не е хубава.

Съвети за гардероба

Критикуването на хранителните навици е едно нещо, а това за нейния гардероб – съвсем друго. Дори фигурата ѝ да не е идеална, не си позволявайте да я критикувате за избора ѝ на дрехи директно. Ако взима лоши модни решения, може да ѝ предложите някой друг модел като ѝ кажете, че ѝ стои идеално и подчертава предимствата ѝ.

Питате я дали е отслабнала

Може би искате да ѝ направите комплимент, но на практика казвате, че човек изглежда по-добре, само когато е свалил килограми. Ако вашата приятелка на практика не е отслабнала, думите ви ще я накарат да се замисли над теглото си и да започне да действа в тази посока. Отслабването е личен избор, не трябва да бъде резултат от насаждане на комплекси.

Открито критикувате теглото на други хора

Друг начин да накарате близките си хора да се почувстват зле за теглото им е като постоянно правите грозни коментари за телата на случайни минувачи или дори на напълно непознати.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

.... ( преди 4 години )
niamam priateli i ne se interesuvam koi kakvo govori za tegloto mi
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар