IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 признака, че можете да останете сама

1 август 2019 07 40

Имаме навици, които разрушават бъдещето

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

В младостта си ние не мислим за нашите навици. Струва ни се, че старостта е много далеч. Постоянно рисувате картини на щастливи стари години, но животът не е толкова розов. Често много навици, към които привикваме в ранна възраст, разрушават бъдещето. В резултат на това оставаме сами със счупената си мечта.

1. Кариера

Много често родители, приятели, станалите модерни лайф коучове ни убеждават, че задължително трябва да изградим кариера, след това да създадем семейство. Това състезание обаче може да се забави в продължение на много години.
Всичко започва още от училище, където често се наблюдава синдромът на отличника. В този случай момичетата са обсебени от свръхотговорност. И после като жена вече не може да живее по различен начин – приоритет винаги е работата. А в същото време в личния живот не се случва нищо добро. Жената продължава да катери кариерната стълба. И работата служи като лекарство за нея.

Друга причина може да бъде бедността. Често богатите и самотни дами са имали тежко детство. И през целия си живот са мечтаели да избягат от бедността.

2. Нежелание за секс

Каквато и да е жената, нежеланието за секс не е норма. Това обаче може да се дължи на различни причини. Тя може да е преживяла психологическа травма, свързана с първата интимност. Затова не търси партньор, за да не преживее болката и да не се чувства като жертва. Но нормален човек няма да разбере това, тъй като биологичните нужди ще излязат на преден план.

3. Високо самочувствие

В днешно време е съвсем нормално една жена да обича да се състезава с мъжете. Когато чуваш още от дете, че си най-красивата, талантлива и интелигентна, е нормално като жена да има високи изисквания, на които мъжът невинаги може да отговори. За съжаление не всички са принцове на бял кон.

4. Свободата е на пиедестал

Тези жени не искат да зависят от никого. Което прави трудна една връзка. Защото са необходими много компромиси. А не всеки е готов за тях.

5. Безинициативност

Жената е доволна, когато мъжът ѝ обръща специално внимание. Така тя чувства собствената си привлекателност, а самодоволството лети. Тя винаги е в очакване на нещо ново, но от нея не идва никаква инициатива. А това може да „умори“ една връзка.

6. Морална травма

Момичетата, които са отглеждани само от майка си, не вярват в брака. Те са били свидетели на това как някога щастливото им семейство се е разпаднало в един момент. И под тежестта на спомените им е трудно да създадат собствено семейство. В този случай трябва да бъде разпознат проблемът и да се консултира с психолог.

7. Контрол

Някои жени държат всичко да минава през тях, крайните решения да са нейни, у дома да налага строг контрол. Всяко малко нещо може да предизвика подозрение. А мъж, който иска да се прибере у дома, да се отпусне и да не слуша безсмислени обвинения – няма да издържи.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари