IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

After-party настроение

5 януари 2009 08 47

Или стига с тази следпразнична депресия

Ако няма именници покрай вас, направете си тематично парти. Идеята за лято ни се струва чудесна. Снимка: SXC

Ако няма именници покрай вас, направете си тематично парти. Идеята за лято ни се струва чудесна. Снимка: SXC

В следващите две седмици всички, които имат титла "доктор" пред името, особено по психология, ще се надпреварват да обясняват как първите седмици от новата година са най-депресиращите, най-потискащите, най-ужасните и изобщо как е по-добре всички да легнем да спим до пролетта.

Ние с тази работа обаче никак не сме съгласни.

Както след края на лятната отпуска, така и след края на празниците няма никакъв смисъл да униваме като разведени муфлони, все едно оттук до края на времето ни чака само работа и скука.

Изобщо не е вярно, ама изобщо (тук наблягаме особено на сричките „об“ и „що“, ей така, за подчертаване на идеята).

Именни дни

През януари има 11 дни, които са именни за някого. Като започнем от 6 за Йордановците, 7-ми е за Иван, на 12 е Таня, на 17-ти Антон.

На 18 е Атанасовден, след това празник имат Евтим, Валери, Аксения и Григор.

Изобщо – не е като да няма поводи.

Дори да нямате сили за качествено поредно изпонапразнуване или пък познавате само и изключително хора, които нямат имен ден през януари, организирайте си тематично парти.

Събирането с приятели сред преспите и снега дори без повод категорично ще ви подобрят настроението.

Парти уикенди

Че сме се върнали на работа, върнали сме се, но все още си има събота и неделя след всеки пет работни дни.

А 48 часа почивка са си 48 часа, през които можете да правите всичко онова, което правехте през отпуската и което сега вероятно ви липсва.

Не, не говорим за огромните количества баклава, щрудел и баница с късмети, а за излежаването пред телевизора, разхождането в снега и разбиващите партита.

Първите седмици на годината са хубаво време и за започване на някакви нови неща, които със сигурност ще са ви в пъти по-интересни от безкрайното обикаляне на гости на роднините, готвенето и безцелното стоене пред телевизора по празниците.

КоментариКоментари