IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветя за събуждане

11 март 2009 14 51

Или още един начин да се събудиш с усмивка

Букет лалета и денят започва както трябва. Снимка: SXC

Букет лалета и денят започва както трябва. Снимка: SXC

Тананикайки си „Има ли цветя на леглото до теб“, колкото и да не ни е любима, си дадохме сметка, че това с цветята и леглото е още един чудесен начин за усмихване сутрин.

А щом успеете да се усмихнете сутрин, значи всичко ще ви върви усмихнато.

Или почти всичко, за съжаление цветята на влияят на задръстванията и прищевките на времето. Но пък на собственото ви настроение действат със сигурност.

Та значи до леглото ви трябва да има цветя. Всеки ден, в ярки цветове, по възможност лалета. (добре де, това с лалета е субективна страст на половината Тяло).

Видът на цветята няма значение, стига да са ви любими и да не са силно ароматни, за да не пречат на съня ви.

Важното е когато сутрин отворите очи, в околовръст да има ваза със свежи цветя. Доброто действие върху настроението на жените специално е установено от екип учени от Харвард.

„Видът на красиви цветя отделя в мозъка достатъчно количество серотонин (хормонът на щастието), за да започнете деня си позитивно“, обяснява д-р Нанси Еткъф, ръководител на екипа, направил проучването.

Ако питате нас, още по-хубаво е цветята да са се озовали изненадващо до леглото ви от някой специален човек (хм, като че ли може някой случаен да броди из къщата ви), но това с романтичните изненади вече сме си го говорили.

И не, няма нищо потискащо и ужасно в това да си купиш сам цветя, напротив, действа чудесно и дори ПМС не е толкова зловещ.

КоментариКоментари