IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Игра за крака

4 май 2009 10 41

След добре познатите игри на открито като фризби и федербал, дойде ред и на нещо по-нетрадиционно

Тези разноцветни топчета магически стягат краката. Снимка:CB

Тези разноцветни топчета магически стягат краката. Снимка:CB

Никак не е препоръчително през малкото почивни дни (два на брой за късметлиите, които не работят в събота) да се затваряте във фитнес-залата, за да разтоварите напрежението от гърба си.

Особено сега, когато времето с всяка минута става по-лятно, а заедно с него- и настроението.

Според нас си е направо забранено да прекарвате уикенда в затворени пространства, така че стягайте се за уикенд-раздвижване на открито.

Не, нямаме предвид дълги изморителни походи из планините, нито многочасово колоездене, а нещо много по-приятно, просто и разтоварващо. Действието логично трябва да се развива в раззеленилия се парк в компанията на приятни хора.

И друг път сме говорили за игри на открито, като футбол, федербал и фризби. Сега дойде ред и на нещо по-нетрадиционно.

Става дума именно за онази малка плетена торбичка, пълна с пясък, пластмасови сачми или ориз,  наречена "хек".
 
Не си мислете, че тази игра e запазена за избягали от час ученици. По света се организират цели турнири и се раздават купи за най-добрите.

Хекът всъщност изисква малко повече умения и тренинг, но всичко с времето си.  А и отлично стяга краката, тъй като те са основните "участници". На ръцете им е забранено. Разбира се, в началото може да си помагате с тях. Никой няма да ви се смее, нали играете най-вече за разтоварване.

Основното правило е да поставите хека на земята и да го "отлепвате" от нея с крак. Нещо като мини-футбол. Целта е хекът да обиколи всички участници, без да пада на земята.

Единственото, което ви е необходимо, за да играете, е самият хек, чифт удобни обувки и някоя алея в парка. Нищо повече.

Има няколко варианта. Първият, за който вече споменахме, е да се наредите в кръг.

Но може да опънете мрежа (висока около 1,20 м), или каквото имате под ръка, и да се разделите на два отбора, съответно от двете страни на мрежата. Получава се нещо като игра на волейбол, но с краката.

Предупреждаваме ви да не се учудвате, ако след подобна хек-сесия се събудите със силна мускулна треска на краката. Но гарантираме, че ще се чувствате супер тонизирани и раздвижени.

Разбира се, с каквото и да се захванете, играйте с почивки, през които да пийвате, хапвате и да правите забавни снимки, на които ще се смеете през седмицата в офиса.

КоментариКоментари