IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вана с розови листа за романтици

6 януари 2010 15 15

Едно прекрасно изживяване за двама в домашни условия

Удоволствие за сетивата. Снимка: VM

Удоволствие за сетивата. Снимка: VM

Ако покрай празниците сте се настроили на романтична вълна и искате да направите малко по-нестандартен, но много незабравим подарък на любимия човек, или просто да прекарате един час заедно в приятна обстановка, опитайте гореща релаксираща вана с аромат на розови листенца.

Жените обичат да получават цветя. А ваната с аромат на рози е още по-хубаво изживяване за ободряване и повдигане на настроението, както и за премахване на умората и стреса.

Нуждаете се само от една шепа розови листенца и около 10 капки розово масло, 4-5 с.л.сметана и вашата половинка, разбира се, за да се насладите напълно на това арабско изкушение.

По желание към рецептата допълнително се слагат 300 гр.морска сол или 1 с.л.мед.

Смесете розовото масло със сметаната и изсипвайте бавно сместа под струята течащата вода.

За повече романтично настроение и много по-наситен аромат в банята, разпръснете розовите листенца върху водата.

Може да проявите и още по-голяма креативност като смесите два цвята – бели и червени розови листа във ваната и около нея.

Добавете няколко ароматни свещи, шампанско, приглушена музика и се отпуснете напълно.

Розовото етерично масло е изключително полезно за кожата, освен това действа тонизиращо и антидепресивно като подобрява психическата активност.

Освен това има доказан ефект и като афродизиак, така че ако не се възползвате от цветната, ароматна вана покрай празниците, винаги може да си имате едно на ум и да приготвите специална изненада за Свети Валентин.

При това, съвсем бързо и без много голяма предварителна подготовка, може да пресъздадете атмосферата от приказките от „Хиляда и една нощ“ у дома.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари