IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лесни и бързи идеи за великденска декорация

5 април 2015 05 30

6 икономични предложения

Снимка: valentinexday.com

Снимка: valentinexday.com

След студената зима, дните преди и около Великден ни дават надежда за наближаването на топлото време и като цяло ни зареждат със слънчево, пролетно настроение.

Не е добре да посрещнете този голям християнски празник без хубава тематична украса в дома си. Още повече, че великденската украса е далеч по-евтина от коледната.

Не е нужно да претрупвате жилището си с яйца, цветя и зайчета, но все пак можете да направите някои интересни декорации с участието на споменатите герои. Ако имате деца – декорацията ще се превърне в забавен и приятен ритуал.

А ето и няколко лесни идеи как да украсите дома си за Великден:

1. Великденско дърво с яйца

Можете да направите това дърво от сухи клони, на които да закачите декоративни яйца с панделки. Другият вариант е да изрежете такива яйца или пиленца от цветна хартия, използвайки шаблон (на снимката долу). Вържете им декоративни панделки и ги закачете където ви падне из дома ви и където смятате, че е уместно.

Снимка: valentinexday.com

Снимка: valentinexday.com

2. Великденски гирлянд

От същите хартиени шаблони можете да си изрежете яйца и да ги нанижете на дълга връв, така че да се получи нещо като гирлянд. Тази декорация ще стои добре на стените, над вратите и на прозорците ви. Можете да оцветите/изрисувате яйцата с маркери.

Снимка: valentinexday.com

Снимка: valentinexday.com

3. Великденски венец

Великденският венец от цветя, клони и декоративни яйца ще стои идеално на входната ви врата. Можете да купите готов венец, който само да доукрасите с пластмасови яйца.

Снимка: valentinexday.com

4. Аранжировки с бонбони

Това също е една лесна декорация – все ще ви се намери някаква плетена кошница у дома, а на пазара е пълно с бонбони и шоколади на великденска тематика. Ако нямате кошница, можете да използвате прозрачна стъклена ваза или купа, която да напълните с цветните бонбони.

Снимка: valentinexday.com

5. Декорация за масата

Великденската ви трапеза няма да е пълна, ако няма украса от яйца и цветя в центъра. Можете да добавите към боядисаните си яйца и декорация от свещи, изкуствена трева, пластмасови или керамични зайчета и пиленца, пролетни цветя и др.

Снимка: valentinexday.com

Снимка: valentinexday.com

6. Цветни аранжировки в яйчени черупки

Можете да използвате черупките и кората от яйца като част от вашата декорация. Просто сложете малки пролетни цветя в празните черупки и ще освежите трапезата си много. Използвайте много и най-различни цветя, характерни за сезона – нарциси, лалета, иглики, фрезии, лилии, зюмбюли и т. н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари