IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вижте дома на суперзвездата Андреа Бочели

7 март 2016 09 05

Историята на „Сладката вила“

Тенорът Бочели и съпругата му Вероника Берти. Снимка: Wikipedia

Тенорът Бочели и съпругата му Вероника Берти. Снимка: Wikipedia

„Не виждам от 12-годишен, но това ми ограничение не ме е спирало да се радвам на дома си и да го споделям с трите ми деца и Вероника“, разказва 57-годишният тенор Андреа Бочели.

Петимата живеят в прекрасна триетажна вила, чиято фасада е боядисана в бледа охра.

Къщата се намира на няколко крачки от брега на Адриатическо море. Смесващата се миризма на сол с тази, идваща от боровете в околността, е мотивът, който разведрява известния тенор. Басейнът в двора е любимо място за цялото семейство.

Оказва се, че историята на Ла Долче Вила, на български „Сладката вила“, е прелюбопитна. Сградата е построена през 1930 г. и е била предназначена за личност от политическия свят. Размерите ѝ били много по-малки. По-късно, след Втората световна война, са направени пристройки и разширения, за да се ползва като хотел до 1990 г.

Когато Бочели я купува през 2003 г., сградата е трансформирана до сегашния си вид. Това става с помощта на брат му Алберто, който освен че се грижи за семейната винарна е и архитект.

Близо година братът на Бочели се занимава с реставрирането и реновирането на „Сладката вила“, за да може да бъде годна и удобна за живеене. А втората съпруга на Бочели, Вероника Берти, е избрала всички мебели в класически стил. В общ план Ла долче вила е елегантна, непретенциозна и пълна с живот.

„Точно както се чувствам аз“, разказва Бочели.

На първия етаж са всички всекидневни стаи, кухнята и трапезарията. На втория етаж са разположени различни стаи и кабинетът на Бочели. Последният етаж е само със спални, откъдето гостите му могат да се насладят на прекрасния изглед към морето. Там са и личните покои на тенора.

Интериорът съблюдава избора на живущите в него – природни материали, а именно подови настилки от мрамор, инкрустиран с дърво. Повечето мебели са от масивно дърво, а прозорците изцяло.

Андреа Бочели признава, че все още изпитва детската нужда да поема рискове. Преди обичал да кара ски, но днес относно това е предпазлив. През лятото се радва на слънцето. По това време на годината тенорът прекарва много време в лодката си, слушайки шума на морето.

„Ветроходството ми осигурява истински контакт с природата, аз обичам усещането за свобода“, твърди той. В други сезони се обръща към другото си хоби – да язди коне.

Вижте къщата на Бочели в галерията ни

Автор: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари