IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порочност и естетика – в покоите на Кари Брадшоу

11 март 2016 09 10

Актрисата продаде на загуба жилището си в Ню Йорк

Снимка: Daily Mail

Снимка: Daily Mail

Актрисата от „Сексът и градът“ Сара Джесика Паркър закупи апартамента си в Ню Йорк с инвестиционна цел, но нейните очаквания се сринаха. Преди известно време Сара откри купувач, който ѝ плати 18,25 млн. долара, което си е на загуба заради дадените за имота 19 млн. долара.

Преди година Сара Джесика Паркър беше обявила за продан луксозния си 6-стаен апартамент, разположен на 632 кв./м, като искала сумата от 24,995 млн. долара. За нейно огромно съжаление, цената се сгромолясва с 3 милиона през септември, а по-късно с още толкова.

Оказва се обаче, че апартаментът на Кари Брадшоу е в историческа сграда, строена през 1846 г. Освен шестте спални, в апартамента има 8 бани, градина и внушително ателие със стъклен покрив. Във вече бившето за Кари жилище има 7 камини, включително и една в банята с голямата полусферична вана.

Фасадата на сградата, в която се помещава въпросният апартамент, е изцяло облицована с декоративни червени тухли, които обикновено се свързват с малките английски къщички. Влизайки в антрето на дома, ни посреща една приятна дървена стълба с резбовани парапети в контраст от бяло и кафяво.

Целият интериор на къщата бихме могли да опишем като семпъл модернизъм с откъслечни елементи на винтидж и контемпоръри. Жилището на Кари е изпълнено с живот. Времето е изразено с поглед към бъдещето, подкрепено от импресионистични и абстрактни изобразителни творби. Но се запазва и погледът към миналото, ако съдим по колекцията ѝ от антични глинени предмети, мебели във винтидж и елементи от масивен мрамор.

Така шокиращата бройка на спалните в апартамента оставя зрителя с очакването за нещо кичозно и изобразено с намерения да блесне. Но не, спалните на Кари са светли и приветливи, изградени от натурални материали.

Посрещат ни дървени мебели в контрастни на стените цветове, предимно в топла гама. А вдясно една внушителна гардеробна, която е изпълнена с онзи вкус от „Сексът и градът“ – нещо като възпитана порочност, придружена с естетика.

Кухнята на Сара Джесика е категорично в контемпоръри. Не е ясно обаче защо е толкова огромна и изпълнена с уреди, сякаш ще храни цял ресторант? Пространството за гозби изглежда някак празно, липсва усещането за близост с природата. Няма мирис на готвено. Изглежда като салон на дизайнер, който просто показва работата си.

Но вижте каква баня. Кой не би искал да напълни тази огромна полусфера с гореща вода и да се потопи? Вълшебно място за романтика, само си представете камината в ъгъла запалена.

Впечатлява и 15-метровата библиотека с пространство за четене. Ателието, както по-голямата част от апартамента, е пролетно, обсипано с лъчи светлина.

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари