IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интериорни прецеденти: Къщата океан

21 март 2016 15 00

Когато любовта към морските вълни е вечна

Снимка: Creative Ideas

Снимка: Creative Ideas

Интериорният дизайн толкова бързо се променя, че днес не знаем какво ново ще изскочи в утрешния ден. А за любителите на типичните морски елементи, ателиета по света започнаха да създават къщи от океана.

Концепцията е много проста. За подовите настилки и стените се принтират триизмерни фототапети с висока резолюция, в които са запечатани делфини, риби и корали, които „плуват“ под вода.

Плюсовете на тази настилка са в лесната поддръжка. Повърхностният слой, който защитава изображението, се почиства с вода и не изисква специални препарати.

Единствената опасност за подотапета би бил горещият тиган и горяща цигара. А ако се появи драскотина, тя би могла да се заличи като бъде избърсана с парче плат, напоено със силен разтворител.

Къщата океан обаче има и своите ограничаващи ви недостатъци. Стените не могат да бъдат боядисвани в други цветове освен синьо, бяло или светли тонове на сивото. Вратите и прозорците също – или са в такива цветове, или са от инокс. В противен случай всичко поставено в близост около тапета би изглеждало като петно. Пример за такава грешка е изображението на кабинет, където бюро в цвят череша и заобикалящите го столове само развалят хубавата снимка.

Кухнята пейзаж

Последното нещо, за което е създадена тази кухня е готвене. Надали има любител на морския живот, който да може да откъсне очи от шкафчетата. И въпреки че изглежда адски сложно за направа, единственото нещо, от което се нуждаете за да постигнете този ефект са четири големи пана. Останалото е рязане, лепене и наместване.

Идеите с тапети на морска тематика вижте в галерията ни

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари