IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ергенското убежище на Чарли Шийн

3 април 2016 11 00

Актьорът се раздели с него за 4 милиона долара

Снимка: hookedonhouses

Снимка: hookedonhouses

Преди да се разведе с Брук Мюлер и да скандализира света с новината, че е болен от СПИН, Чарли Шийн притежавал тази страхотна къща, чиято стойност възлиза на близо 4 млн. По лични причини, той я пуска на пазара за имоти.

Къщата е мечтата на всеки ерген – голяма и с много простор за забавление. Екстериорът ѝ напомня типичните арабски постройки от Изтока, може би поради бялата мазилка и грубите си форми. Малкото фонтанче в двора също ни отправя в посока Аграба, където е горещо и само течащата вода може да разхлади жителите в жегата. Постройката се намира в Лос Анджелис.

Влизайки в къщата на Чарли, попадаме на една безразборна еклектика, която сякаш не познава конкретика в стиловете. Откриваме винтидж, съвременен, средиземноморски и дори провинциален стил. Наблюдава се дори импровизация на класицизъм, ако съдим по полилея с декорация от полускъпоценния камък оникс.

Из всекидневната и зимната градина на Шийн откриваме същото многообразие от цветове, десени и шарки. И докато в тях всички стени са чисто бели, а подът е от дърво цвят венге, меката мебел контрастира с разноцветни възглавнички и декоративни елементи. Определено личи, че Чарли е живял тук доста време. Помещенията за ежедневна употреба са наситени със спомени – картини, вази и всевъзможни декорации красят дома му. Изглежда е любител и на орхидеите.

Кабинетът на известния актьор прилича по-скоро на приказна стая – шарен и някак забавен. Прозорците на стаята са инкрустирани с ръчно излято цветно стъкло и оформени като цветя. Подчертано е отношението на Чарли към изкуството. Три малки витринки съхраняват личните му експозиции. От друга страна, ако погледнем писалището му, ще забележим колко детско изглежда то. Резбовано с форми, наподобяващи маслинови клонки и звездички, явно Чарли е останал дете в същността си.

В кухнята на Шийн откриваме модерните за 60-те години пастелни цветове. В основен цвят зелено, кухнята му е създадена за готвене. Предвидени са достатъчно големи пространства, в които той да приготвя гозби или за по-лесно да разопакова кетъринг. Впечатление прави подовата настилка – златист пясъчник, върху който сякаш като чужда седи една телешка кожа. Иначе кулинарният интериор принадлежи към съвременния стил. Същото важи и за трапезарията, в която са видими сферични и кръгови форми като акцент. Основни цветове са бялото, черното и златистото, които от типични аристократични тонове са трансформирани в своеобразен кич.

Спалнята на Чарли е любопитна със заоблените си ъгли под тавана. Освен това голямо стилистично значение можем да отдадем на гипсовия таван с централизиран кръгов орнамент и малки клонки по продължението му. Мебелите в покоите на Шийн са модернистични с препратки към миналия век. Връзката правят коженият диван и малките възглавнички в щампи.

Какво да кажем за банята? Определено Чарли обича водата, защото освен вана има и душ кабина с площ около 3 кв./м. Санитарният възел по нищо не напомня на останалата част от интериора. Проектиран е в строго съвременен стил, основно бял цвят, като иноксът и стъклото са предпочитани материали.

Къщата можете да разгледате в галерията ни

Подготви: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари