IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Освежете дома си в крак със сезона

4 април 2016 07 40

Пролетен индустриален и малко винтидж

Снимка: telegraph.uk

Снимка: telegraph.uk

Тази пролет, както всяка друга, ще мине под мотивите на дъждовните капки и слънчевото време – сиреч променливата метеорологична обстановка. Как това би могло да повлияе на интериорния дизайн ли се питате?

Конкретно за винтиджа и индустриалния стил промяната винаги е добре дошла, а смяната на сезона е един чудесен повод за това, пише telegraph.uk.

Ако действате с размах

Промяната е нещо прекрасно – обогатява опита ни, дава ни друга гледна точка. От позицията на интериорния дизайн, ако търсите нещо, което радикално да запролети атмосферата, ето една идея, подходяща за винтидж и индустриален стил. Превъплътете се в художник, нарисувайте абстрактен декор.

Мислите, че е трудно ли?

Трябват ви контрастираща на стената ви водоразтворима боя, четка, вода и сешоар. Единственото нещо, което ще ви отнеме някаква доза концентрация, е уцелването на цветовете, които ще използвате, за да бъдат от една и съща гама. Останалото е детска игра.

В началото можете да използвате по-голяма четка, с която да нанесете по-светъл тон от цвета, който сте избрали. Контрастиращи биха могли да бъдат: на бяло – синьо или черно; на жълто – зелено или кафяво; на оранжево – бяло или кафяво. След като сте нанесли основното петно от абстракцията, което е от по-светлата част на гамата, можете да сложите тук-там по една тъмна точица от същия цвят, обаче малко по-тъмен тон. След това включете сешоара и започнете да обдухвате стената.

По този начин ще създадете декоративни пръски и преливане между двата цвята. Ако ви хареса твърде много и искате абстракцията да остане за по-дълго време, можете да я запечатате със спрей – пулверизатор с лак, който можете да откриете в кварталната железария. Ако пък стане бедствие, винаги можете да измиете стената с гъба и да оправите нещата с една ръка латекс. В най-лошия случай ще бъдете назад с 30 лв.

Подновяване на инвентара

Промяната най-лесно и евтино можете да извършите в индустриалния стил, защото формите му са правилни, цветовете неангажиращи, а старата тръба в гаража може да послужи както за корниз, така и за закачалка. И все пак, за да усетите разликата на времето в дома си, може би трябва да обърнете внимание на няколко неща.

1. Стените – сложете нова картина в по-топли от зимните цветове (но не летни), за да се усети плавният преход от сняг към нарциси. Ако стените в дома ви са едноцветни, можете да боядисате една от тях – някоя по-малка, като използвате контрастен цвят. Хубавото на такъв тип замисъл е, че можете всеки сезон да пребоядисвате малката стена, стремейки се да внесете духа на времето в дома си.

2. Комбинации – щом направите една промяна, каквато би била картината или стената, би било хубаво да промените още няколко неща. Например сменете някоя ваза, подбирайки такава в същия цвят, който използвахте за картината или за стената си. Разнообразете лампионите си, сложете ново килимче под масичката в хола.

3. Ефекти – можете да си направите уникална покривка, която няма да има сестра близначка никъде по света. Вашата ще бъде единствена. Предложението е следното – купете бяла покривка и боя за текстил в синьо. Разделете покривката мислено по диагонал, като в едната му част напръскайте със синята боя. Правете точици както ви дойде – импровизирайте. Резултатът ще бъде чудесен.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари