IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В къщата на мафиотския бос Ал Капоне

20 май 2016 07 00

Историческата му къща се превръща в музикално студио

Снимка: curbed.com

Снимка: curbed.com

През май миналата година завърши мащабният ремонт в резиденцията на покойния Капоне. Според архитект Моника Мелоти, ръководител на дейностите по реновирането, са похарчени над 1,4 милиона долара по освежаването на изключителния архитектурен комплекс.

Съхранени са автентичните елементи в екстериора, отвеждащи към средиземноморския стил. Това са светлите нюанси и контрасти между синьото и бялото, както и експресивните орнаменти на колоните, стените и таваните отвън. Старите керемиди са подменени с нови.

Интериорът също не е пострадал много след инвазията на пресните бои и четки. Реставрирани са оригиналните прозорци от масивно дърво като е обърнато сериозно внимание на автентичните им механизми. Подменена е подовата настилка в по-голямата част от резиденцията. Сега под краката на посетителите блести изящен паркет от орех.

Плановете на новите собственици относно резиденцията на Ал Капоне включват създаването на музикално студио. Идеята е в къщата на бившия мафиотски бос да се записват песни и да се създават видеоклипове. Наистина има какво да се заснеме!

Разгледайте цялата резиденция на Ал Капоне в нашата галерия.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари