IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парис Хилтън продава свръх лукс за 7,25 милиона долара

2 август 2016 07 00

Наследствената им къща в Калифорния за продан

Снимка: latimes.com

Снимка: latimes.com

Дъщерите на американския бизнесмен Ричърд Хилтън – Парис и Ники, решиха най-сетне да скъсат с детството си. Минали вече 30-те, двете красавици дружно обявиха първия си дом за продан.

Триетажната постройка се намира в Бел Еър, Калифорния, и е строена още през 1931 г., когато основателят на престижната верига, Конрад Хилтън, решил да издигне семейно огнище. И така имението се предавало от поколение на поколение, стигайки до двете сестри.

Обликът на този дом отразява американската мечта – многофункционална къща с басейн и много стаи. И за да сме по-конкретни, имението разполага с 5 спални, 5 бани, всекидневни, 2 кухни, 2 трапезарии, винарско хранилище, кът за музика, личен кабинет, гардеробни, фитнес, спа и няколко гаража. Жилищната площ на тези три етажа лукс и вкус е почти 700 квадрата. Тревните площи наброяват над 4 декара.

Имението на Хилтън е обзаведено в съвременен стил. Забелязват се отчетливи елементи на винтидж. Всъщност това, което през 31-ва е било модерно, днес попада в полето на винтиджа.

Парис изглежда не е изхвърлила мебелите на прадядо си Конрад Хилтън. Заедно със съвременната палитра от интериорни възможности, бизнесдамата е постигнала прекрасна еклектика между ново и старо. Голяма част от мебелировката, която ще откриете в дома, е съвкупност от антични френски мебели и модерни американски изделия.

Първото, което попада пред погледите ни, е фоайето. Подът му е разчупен с контрастиращи плочки от черен и бял мрамор. Заобикалящата ги среда е в сламено-зеленикав оттенък, спрямо който идеално изпъкват фигурите от дърво. Това са первазите на стълбището, както и парапетите. За постигане на архитектурна хармония са монтирани и первази по всички ъгли. Те подчертават края на стените и началото както на пода, така и на тавана. Всяка чупка е изразена, всяка врата е един малък шедьовър.

Толкова обикновена, а така скъпа. Такава е всекидневната. Само роялът върви около 7 хиляди долара. Колкото до античните френски мебели, като бюрото до фоайето, тяхната цена знаят само експертите.

Всекидневната продължава цветовата гама на фоайето, давайки добър контраст на ореховата настилка под килима. Таванът е окачен, скрил кабелите на осветителните тела и тръбите на вентилацията. Зад прекрасната мека мебел има потайна ниша, в която Парис свири на китара. Пространството е създадено като кът за умствена наслада. Оборудвано е с две витрини, пълни с литература, музикални инструменти и диванчета я за четене, я за слушане.

Човек да се чуди какво толкова е изпълнило пространството в 30-те шкафчета и чекмеджета в кухнята? Първата кухня е автентична спрямо разпределението си от построяването на дома, но по всяка вероятност е реновирана. Това е правено преди доста време, ако съдим по провисналите вратички под мивката. В горещата кулинарна точка са предвидени електрически уреди за сериозно готвене – две фурни, 5 котлона, двоен хладилник. Съдомиялните машини са две – една за чаши, друга за съдове.

Съседното помещение, което е полусъединено с кухнята посредством отвор образуващ бар плота, е семейната трапезария. От нея се разкрива гледка към детската площадка. Може би от това място татко Хилтън е наглеждал играещите деца.

По-нататък ще откриете малък салон за чай и кафе обзаведен по удивително класен начин. Кръглата масичка със столчета за шестима стои под кристален полилей. Встрани пък ще откриете изключителна мебел от масив, дело на прецизен и умел майстор. По всяка вероятност това е минибарът.

И сега на въпроса – защо тази къща има втора кухня? Дали сестрите Хилтън са си разпределили къщата наполовина или това е просто място за приятелски събирания? Докато се чудим, можем да погледнем и във винарското хранилище, скрито зад стена с маслени картини.

Разходка из невероятните спални ще ви остави без дъх. А от санитарните помещения ще получите световъртеж. Не са ли ѝ малко 7,25 милиона долара на тази къща?

Разгледайте това бижу в галерията ни

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари