Джони Деп продава частното си селце. Имотът на прочутия актьор от "Карибски пирати" се намира във френската област Ле План де ла-Тур, разположена в Югоизточна Франция. 

В началото имотът бил обявен за 26 млн. долара, но цената му скочила двойно. Невероятното селце, което е едно към едно със стила от сериала "Ало, ало", струва днес 55,5 милиона долара. Преди да се разведат с Ванеса Паради, двамата с Джони са прекарвали доста време тук.

Цялата площ възлиза на 150 декара гори, ливади и истинска природна красота. Дузината сгради в селцето на Джони са автентични постройки от XIX-ти век. За 14-те години откакто ги притежава, той е похарчил над 14 млн. долара за реставрации и съхраняване. Една малка подробност е, че частното селище се намира на в близост до курорта Сен Тропе.

Основната сграда, в която се помещава резиденцията, разполага с 400 кв. м жилищна площ. Вътре има 5 спални, 4 бани, кухня и всекидневна. Общият капацитет на останалите жилищни сгради е 12 спални, 12 бани и близо 1000 кв. м застроена площ.

Селцето си има собствена католическа черква с камбанария, но хуморът на Джони Деп я е превърнал в къща за гости. Изповедалнята е преобразена в килер за метли, не е ли поетично? Капитан Спароу лично се е заел с интериорния и екстериорния дизайн на частната си "Тортуга".

Площадът на селцето е готов за пощенска картичка. Има си дори ресторантче, което включва и винарска изба, обзаведена тематично спрямо декора в "Карибски пирати" - "Йо-хо и бутилка ром!". 
Върви слух, че Джони Деп иска да инвестира сумата от френското си селце, закупувайки подобно във Великобритания. А е видно, че звездата опеделено го бива за дизайнер.

Разгледайте китното селце и екстрите му в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров