Последният писък в обзавеждането на кулинарния кът съблюдава интериорният дизайн да бъде концентриран върху реалните нужди на ползвателя. Лайтмотивът за 2017 г. е функционалност, пише италианския интериорен авторитет „Leonardo case & stili“.
Според изданието, през предстоящата година ни очаква поле за готвене с големи работни повърхности, централизирани острови, а чекмеджетата ще бъдат заместени с дълбоки контейнери, даващи възможност за по-лесно подреждане на съдовете.
Кухня „Ego di Abimis“
„Абимис“ е реализирана благодарение на изчистения ракурс на съвременните технологии и отличния поглед на интериорните дизайнери, разработващи мебели за професионалното ресторантьорство. Виждате, това е една кухня от неръждаема стомана в нещо средно между индустриален и винтидж стил. Всеки нейн детайл е съобразен със заобикалящата среда.
Съвършенството се наблюдава във всеки ъгъл: от дебелината на вратичките до организацията на мебелировката. Веднага се забелязват отличителните за 2017 г. белези – студени цветове и широки пространства.
Кухнята е все по-присъща за ежедневния живот. Тя е отворена към него. Дизайнерите и архитектите, алхимиците на пространството, знаят това най-добре. Строителите на кулинарията се ориентират към постигането на най-добрия синтез между функционалност и естетика, която да е в синхрон с нарастващото търсене на високи технологии и увеличаващата се нужда от постигане на домашен уют и истинско общуване. По този начин се обяснява и триумфът в интериорния дизайн.

Решението за кухненски остров, който да обединява работна повърхност и мястото за хранене, ще бъде водещо задълго.
Предстои едно голямо вграждане на електроуреди. Грубият им фасон няма да загрозява кухненската естетика, която се крепи на освободения от детайли простор. Дори дръжките изчезват, заменени са с улеи и жлебове, акцентиращи върху формалната чистота на новите проекти.
Обзавеждане на кухня 2017: Материалите
Изборът на материали е спорен поради огромното разнообразие, предлагащо се на пазара. Очакванията се въртят около тъмните дървесни видове и високотехнологичните материали като стоманата, но и не само. Между новите материали е покритието фюжън (fusion), което имитира метална текстура. Модата в интериорния дизайн клони и към влагането на биомазилка, която е екологична и гарантираща хигиеничност и чистота.
Кои са стиловете за следващата година?
Кухни 2017 г. нямат категоричен стил. Водещ е съвременният облик на готварския кът, но той със сигурност ще бъде примесен с индустриален стил, винтидж, класически интерпретации и малко от „Направи си сам“. Провинциалният стил изглежда ще остане по-встрани.
Разгледайте новите кухненски тенденции в нашата галерия
Подготви: Александър Градинаров








Продължителните разходки удължават живота
Как са свързани бракът и дълголетието
Късна емисия
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
SpaceX разработва „опростен“ подход към лунната мисия Starship
Одобриха продажбата на ЛА Лейкърс в НБА
Само един мач ще се изиграе на Боксинг Дей от Висшата лига
Уелсци шокираха Франк Лампард и лидера в Чемпиъншип
Олимпиакос излъга Апоел в грозен мач в Атина
Дневен хороскоп за 1 ноември, събота
Михаела Филева влиза в главна роля в мюзикъла „Тайната на музиката“
4 задължителни неща, които трябва да носите на Задушница
Cebu Pacific наема самолети от „България Еър“ за натоварения зимен сезон
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
белла
( преди 9 години )