IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В бившата арабска вила „Жасмин“ на Енрике Иглесиас

14 ноември 2016 13 20

Цената му пада, но вълшебството остава непокътнато. Вижте го!

Снимка: curbed.com

Снимка: curbed.com

Енрике Иглесиас едва ли има нужда от специално представяне, а и българската публика го видя в София преди по-малко от година.

Сигурно си спомняте как певецът влезе в ролята на сватовник и помогна на млад мъж да предложи брак на приятелката си в „Арена Армеец“.

В личен план Енрике обаче изобщо не се е засилил към олтара. От 2001 г. негова партньорка в живота е руската тенисистка Анна Курникова.

Енрике Иглесиас се запознава с Анна през 2001 г., но три години преди това поп певецът си купува чудно имение в Маями Бийч. Личната му резиденция се казва вила „Жасмин“ и олицетворява арабската приказка във всичките ѝ бохемски аспекти: покой, лукс и чаршафи от сатен.

През 2004 г. обаче Енрике Иглесиас решава, че този имот вече не му е необходим и обявява неговата продажба. Малко след това се появява и купувач. Това е Марко Пулио, който е собственик на онлайн мрежа за разпространение на ветеринарна фармация. Сделката е сключена за 7,85 милиона долара – скромна сума, предвид мащабния лукс, който предстои да видите.

Близо 12 години след продажбата, през януари тази година вила „Жасмин“ се върна обратно на пазара.

Марко Пулио тръгва с идеята да спечели 25 милиона долара от продажбата, но пазарът изглежда не споделя същото мнение. За почти година престой по агенции уникалната резиденция е поевтиняла с 10%. Настоящата стойност на имението е 22,5 милиона долара.

Жасмин от персийски означава дар от Бога. Самото имение обаче няма нищо общо с божественото, а е творение на умели архитекти.

Бившата резиденция на Енрике Иглесиас е разположена върху парцел от над 2 декара, като външните ѝ граници се мият от океанските води. Двуетажната постройка е разгъната върху 620 кв. м и разполага със 6 спални, 7 бани, безистен с фонтан, водещ до антрето, няколко вълнуващи всекидневни, мокър бар, любопитна кухня, трапезария, гардеробна, киносалон и друг за наргиле. Отвън чака гараж за три автомобила, голям басейн с диванчета и шезлонги, а в ъгъла пък бумти барбекю, подслонено под покрива на голяма беседка. Резиденцията идва с частен кей за яхти.

Вила „Жасмин“ е една очарователна комбинация от ярки пастелни цветове, шармантен арабски ракурс и вълнуваща окото естетика. В нея ще забележите класическата комбинация от камък и дърво, като представителни за Жасминовия интериор са варовикът, гранитът, мраморът както и масивите: череша, орех, махагон и др.

„Жасмин“ има няколко кули. Едната стълбище, втората спалня, а в третата се помещава кино салон. Ще забележите как архитектите и дизайнерите са съумели да постигнат една строга индивидуалност във всяко помещение, която е успешно хармонизирана в цялостна композиция. На показ е разбира се представителността, но по един друг начин. Избегнати са тежките помпозности по европейски. Обърнато е внимание на детайла.

Вила „Жасмин“ не е кичозна граматична грешка. Тя е рожба на едно богато въображение, разчупило 620-те квадрата в десетки функционални помещения. Това е един лабиринт за любов и мечти, имот като от стихове. По коридорите му се носи аромат на сандалово дърво, а в цялостния му образ страст за живот.

Вижте всеки ъгъл от вила „Жасмин“ в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари