IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават къщата на Мерилин Монро срещу 7 милиона долара

24 април 2017 07 20

Актрисата я купила малко преди смъртта си

Снимка: mercervine.com

Снимка: mercervine.com

Единственият имот на покойната холивудска звезда Мерилин Монро наскоро се появи на имотния пазар. Жилището ѝ в Лос Анджелис е оценено на 7 милиона долара. А според чуждестранни медии, цената ще скочи поради големия интерес към къщата.

Възможно е сюжетът от 2015 г. да се повтори. Тогава на търг бе продадена надгробната плоча на американската светска икона, а цената стигна 215 хиляди долара – сума, която се оказа много над очакванията.

Историята е запомнила Мерилин като една красива и провокативна дама, чиито личен живот все удрял на камък. Нейната красива осанка я прави най-популярния секссимвол на миналия век. Монро е била модел и актриса. Носителка е на награда „Златен глобус“. Два пъти е номинирана за БАФТА. Има звезда на Алеята на славата в Холивуд. Но въпреки успешната кариера и известността, животът на чаровната блондинка е тежък, а краят – фатален и трагичен...

През пролетта на 1962 г. Мерилин си купува дом. Тя плаща около 80 000 долара, за да се сдобие с красива двуетажна постройка в испано-селски стил. Въпросната къща разполага с 4 спални, 3 бани, кухня, трапезария, всекидневна, зимна градина и заден двор с басейн. Жилището разполага с 243 кв. м площ.

Постройката е издигната на голям парцел – общо 2 декара и 155 кв. м. Но Монро надали е съзнавала, че купуването на къщата ще бъде сред последните ѝ житейски дела.

На 5 август 1962 г. Мерилин Монро е намерена мъртва в леглото си от своя психоаналитик, д-р Ралф Грийнсън. До леглото ѝ тогава били открити празни опаковки от лекарства. Безжизнената ѝ ръка държала телефонната слушалка.

Според данните от аутопсията, привлекателната актриса е починала вследствие свръхдоза медикаменти. Разследващите са заключили, че 36-годишната Монро умишлено се е самоубила. Откритите вещества в кръвта и черния ѝ дроб били много над смъртоносната доза.

Терапевтът на Мерилин Монро обаче така и не повярвал на версията за самоубийството. Той извадил звукови записи от последните им срещи, в които дори нямало намек тя да обмисля прекратяването на живота си.

Двете версии за смъртта на известната американска дама са достатъчно аргументирани. Поради това краят на Монро е съпътстван от мистика и потайности, достатъчни за разтягане на всякакви локумести конспиративни теории.

След смъртта на Мерилин Монро, къщата ѝ сменя няколко собственици. През 1970 г. тя попада в ръцете на семейството артисти Вероника Хамъл и Майкъл Ирвинг. Но през 2010 г. Вероника продава имота за 3,8 милиона долара. През 2012 г. историческата къща отново сменя собственика си. Последните двама притежатели на жилището са неизвестни.

Красивият дом на Монро е пропит с историята и навиците на актрисата. Вероятно в последните си месеци тя се е наслаждавала на летните слънчеви лъчи, лежейки на шезлонг до басейна в задния си двор.

Разгледайте дома на Мерилин Монро в нашата галерия

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари