IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живееш в къща от контейнери: В тази със сигурност бихте искали

4 октомври 2017 07 10

Един, меко казано, нестандартен дизайн

Снимка: Bored Panda

Снимка: Bored Panda

Да живееш в контейнер за доставка в средата на пустинята може да не звучи като забавна идея на повечето хора, но след като видят това зашеметяващо творение на дизайнера от Лондон Джеймс Уитакър, може и да променят мнението си.

Къщата е с площ 200 квадратни метра, в които има кухня, всекидневна и три самостоятелни спални. Любопитното е, че тя е направена от свързани контейнери, разположени под различни ъгли, създавайки илюзията за цъфтящо цвете в средата на пустинята.

Жилището е създадено за филмов продуцент, който има страст към творческите проекти.

„По-рано тази година на моя клиент в Лос Анджелис му гостували приятели, които посетили и парцела на домакина в националния парк Джошуа Три в югоизточна Калифорния“, разказа Джеймс.

„Тогава дама от компанията казва:“ Знаеш ли какво би изглеждало чудесно тук?“, след което отваря лаптопа си, за да покаже на всички снимка, която видяла в интернет. Тя била на офис, който бях проектирал преди няколко години, но така и не се построи. Така че при следващото си посещение в Лондон, клиентът се свърза с мен и поиска да се срещнем“, продължава разказа си дизайнерът.
Така се стига до създаването на проекта, като строителството се предвижда да започне следващата година.

След завършването ѝ, резиденцията, която ще бъде захранвана от слънчеви панели на покрива на гаража, ще предложи зашеметяваща гледка към околния пейзаж от многото прозорци и голямата дървена веранда отпред.

Снимки на нестандартния проект може да разгледате в нашата галерия.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари